10.8 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

La Generalitat i les universitats valencianes acorden reprendre el model de docència híbrida a partir de l’1 de març

– Carolina Pascual afirma que aquesta decisió es pren amb el temps suficient perquè hi haja una planificació docent de qualitat i destaca que “avaluarem dia a dia la situació sempre en funció de les condicions sanitàries”

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i les rectores i rectors de les universitats públiques valencianes han acordat aquest dijous reprendre el model de docència híbrida a partir de l’1 de març.

Després d’una trobada realitzada per videoconferència, al qual també han assistit la Secretària Autonòmica d’Universitats i Recerca, Carmen Bevià, i la directora general d’Universitats, Pilar Ezpeleta, han acordat prendre aquesta decisió davant l’actual evolució de la situació sanitària en la Comunitat Valenciana.

Carolina Pascual ha indicat que la Conselleria i les universitats “sempre hem anat adoptant les decisions des del punt de vista de la coherència social i en aquest cas tornem a fer-lo d’aquesta manera”.

Així, ha assenyalat que “aquesta decisió es pren amb el temps suficient perquè hi haja una planificació docent de qualitat, però al mateix temps és important destacar que avaluarem dia a dia la situació sempre en funció de les condicions sanitàries”.

A més, ha agraït a les universitats “la seua col·laboració i la seua responsabilitat i continuarem treballant de manera coordinada per a mantindre la qualitat docent i la salut de tota la comunitat universitària”.

Acord

L’acord conjunt emés preveu “reprendre, a partir del dilluns 1 de març, el model de docència híbrida que cada universitat tinguera previst i aprovat per a la docència del segon quadrimestre del curs 2020-2021”.

D’aquesta manera, s’aplicarà “el pla de contingència establit i implementat per cada universitat per a continuar mantenint la seguretat en les instal·lacions i preservant la salut de la comunitat universitària”.

Així mateix, la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència, i Societat Digital i les universitats públiques valencianes “continuaran treballant de manera coordinada per a adoptar les decisions que, a cada moment, es consideren més adequades per a oferir una docència de qualitat des de la màxima seguretat per a les persones, atenent en tot moment a la situació sanitària i avaluant les mesures adoptades en funció d’aquesta”.

Articles relacionats