13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

La Generalitat i diversos ajuntaments de la Safor treballen en l’adjudicació de 18 habitatges

– El director general de la EVha es reuneix amb representants de la Font d’En Carrós, Oliva, Daimús, Bellreguard, Miramar i la Mancomunitat de la Safor

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica s’ha reunit amb representants municipals i treballadors socials de la Font d’En Carrós, Oliva, Daimús, Bellreguard, Miramar i la Mancomunitat de la Safor per a treballar en l’adjudicació de 18 habitatges situats en algunes d’aquestes localitats.

El director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, ha mantingut una trobada amb els ajuntaments en els quals la Generalitat ha adquirit recentment habitatges a través de diferents mecanismes. A més, també ha convocat a alguns consistoris de la comarca que no disposen de parc públic, però que poden tindre emergències residencials que atendre.

La Conselleria ha adquirit a través de l’exercici del dret de tanteig i retracte 10 habitatges a la Font d’En Carrós, mentre que ha comprat a la Sareb quatre habitatges a Gandia i dos a Oliva, i disposa de dos habitatges en reparació a adjudicar una a Gandia i una altra a Miramar. Tot això suma els 18 habitatges que ara estan en procés d’adjudicació.

Cal recordar que fa uns mesos el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, va signar una resolució que eliminava el requisit d’empadronament mínim d’un any que era imprescindible per a accedir a un habitatge públic en un determinat municipi per a aquelles persones que estiguen en situació d’emergència residencial o residisquen en municipis on no existisca parc públic.

Per tant, ara, l’adjudicació dels habitatges públics en els casos d’emergència residencial es regulen pels criteris de residència (el sol·licitant haurà de residir i estar empadronat en qualsevol municipi de la Comunitat durant l’any anterior a la sol·licitud) i de valoració en l’adjudicació. Per a això, l’EVha valora l’emergència de cada cas proposat per l’ajuntament corresponent, per a poder assignar l’immoble disponible que millor s’adeqüe a la composició familiar del sol·licitant.

El director general de l’EVha ha explicat que aquesta mesura “per ajudar a posar fi al problema de famílies que necessiten urgentment un habitatge i no poden accedir a una pública per falta de disponibilitat o inexistència d’habitatge en la localitat en la qual resideixen i estan empadronats, però poden tindre l’opció de traslladar-se a un altre municipi”.

Pròximament està previst que EVha mantinga reunions conjuntes i individuals amb els ajuntaments i mancomunitat per a estudiar les sol·licituds de cada municipi i l’oferta d’habitatge públic.

Articles relacionats