La Generalitat estimula la innovació empresarial amb la signatura de tretze convenis

La Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha destinat 4,5 milions d’euros en 2018 a finançar accions singulars de suport al sistema d’innovació, que es traduiran en tretze convenis de col·laboració amb centres de recerca, universitats, hospitals i instituts de recerca sanitària i altres entitats i associacions professionals de la Comunitat, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.
Les aportacions de la Agència permetran desenvolupar projectes de gran impacte, com ara la configuració d’una aliança per al desenvolupament i difusió de les tecnologies habilitadores per a la nova economia, un camp que comprèn, entre altres àmbits de coneixement, la robòtica, la nanotecnologia i la intel·ligència artificial.
Aquesta iniciativa, que coordina l’Institut Tecnològic de la Informàtica (ITI), pretén aglutinar tot el coneixement relacionat amb aquestes «tecnologies clau», destaquen les mateixes fonts. Dotat amb 800.000 euros, el projecte contempla la creació d’espais físics i virtuals on les empreses puguen provar a través de demostracions els avantatges de la seua implantació. L’aliança treballarà, al seu torn, en tasques de formació i de desenvolupament de noves solucions empresarials.
En el camp de la salut, l’AVI rubricarà un conveni amb l’Hospital General Universitari de València per al desenvolupament d’equipaments innovadors associats a la cirurgia robòtica. L’acord, que comporta l’aportació de 500.000 euros, permetrà afrontar diversos projectes en col·laboració amb els instituts tecnològics valencians.
Els pressupostos de l’Agència contemplen un acord amb la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA), xifrat en 900.000 euros. Els fons es destinaran a incorporar el coneixement científic i innovador desenvolupat pel sistema valencià d’innovació, així com la seua divulgació en el Museu dels Ciències i l’Hemisfèric.
REDIT, l’entitat que integra als instituts tecnològics de la Comunitat, també ha resultat beneficiària d’una línia nominativa dotada amb 249.000 euros. Aquests fons permetran executar un pla de formació conjunt, amb la finalitat d’actualitzar les competències i coneixements dels professionals dels seus onze centres en àmbits que resulten d’interès comú a tots ells. A més, els fons de la’AVI finançaran diversos estudis sobre l’impacte dels instituts i la innovació.
En aquesta mateixa línia, l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) destinarà la subvenció prevista en el conveni amb l’Agència, un total de 100.000 euros, a la realització d’un estudi i mapejat d’aquest sector. L’objectiu és desenvolupar els paràmetres necessaris per a mesurar la influència del disseny en les diferents activitats de l’economia valenciana.
El 44% dels fons, dos milions d’euros en total, impulsaran la creació d’unitats científiques en vuit centres de recerca dirigides al desenvolupament de noves solucions tecnològiques i innovacions aplicades a les empreses valencianes.
Els beneficiaris d’aquesta línia nominativa, que acrediten una reconeguda excel·lència científica, rebran entre 125.000 i 375.000 euros de subvenció per a afrontar els costos derivats d’aquesta nova estructura. La iniciativa no detraurá, per tant, recursos de les línies de recerca ordinàries de cada institució.
L’objectiu és que les Unitats Científiques d’Innovació Empresarial (UCIE), com s’ha batejat aquesta nova figura, connecten l’activitat investigadora d’aquests centres amb les necessitats detectades pel teixit empresarial i els instituts tecnològics.

Et Pot Interessar