La Generalitat autoritza la caça de porcs senglars als camps d’arròs de Pego fins al 15 de setembre

La Regidoria de Medi Ambient d’Oliva ha informat de que els Serveis Territorials de la Conselleria han autoritzat al Club de Caçadors de Pego la cacera nocturna de porcs senglars al voltant dels camps d’arròs  des del 7 de juny fins el 15 de setembre.

L’autorització s’ha fet amb informe positiu de l’Ajuntament de Pego i del Parc Natural, amb l’argument de que l’alta densitat de porcs està afectant negativament l’agricultura en general i la producció d’arròs en particular, les infraestructures dels bancals, la cria d’aus silvestres i la seguretat viària.

La caça s’efectuarà des de torretes en alt i encarades cap a l’interior dels camps, per tal de garantir la seguretat i millorar l’eficàcia.

D’altra banda, la Regidoria d’Agricultura d’Oliva, que dirigeix Gabriel Oltra, de Projecte Oliva, ha anunciat que ha posat a la disposició del veïnat un model d’instància per tal que aquells que hagen sofrit danys als camps, o accidents de trànsit provocats pels porcs senglars, puguen fer-ho constar per escrit amb la finalitat de generar dades per a instar a la Generalitat Valenciana a declarar-ho com a plaga, valorant la magnitud real del problema.

Aquestes instàncies es creen seguint el que es va acordar en la reunió de regidors d’Agricultura de la Safor i la Marina que es va produir en abril, convocada per Gabriel Oltra, amb la finalitat que la Generalitat Valenciana, competent en aquesta matèria, actue immediatament per evitar danys majors.

Et Pot Interessar