La Generalitat assumirà el 50% del cost del desmuntatge i trasllat de les Falles

– Ximo Puig trasllada al Gremi d’Artistes Fallers que la Generalitat assumirà el 50% del cost del desmuntatge i trasllat de les Falles
– El responsable del Consell ha mantingut una reunió amb els mestres majors dels gremis de València, Borriana i Alacant i amb els vicepresidents de la Interagrupació de Falles de València

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat als representants dels gremis d’artistes fallers que la Generalitat assumirà, com a mínim, el 50% del cost del desmuntatge i trasllat dels monuments que s’havien començat a plantar en els municipis que celebren aquestes festes i proposarà als ajuntaments que sufraguen la resta.

Puig ha mantingut una reunió en el Palau de la Generalitat amb els mestres majors dels gremis d’artistes de Borriana, València i Alacant i amb els vicepresidents de la Interagrupació de Falles de València, en la qual s’ha analitzat la situació creada per l’ajornament de les Falles 2020 per a fer front a l’emergència sanitària ocasionada pel coronavirus.

El responsable de la Generalitat ha mostrat als representants del món faller la voluntat de la Generalitat de contribuir a minimitzar els efectes econòmics que tindrà sobre aquest sector la decisió d’ajornar les festes fins que puguen celebrar-se sense risc per a la salut pública.

Per a això, la Generalitat es compromet a costejar, almenys, el 50 per cent d’aquestes despeses de desmuntatge i trasllat, de manera que les corporacions locals podrien sufragar la resta, una proposta que ha sigut ben acollida pels participants en la reunió.

Et Pot Interessar