La gandiana Veracruz, primera SOCIMI valenciana que ix a Borsa

La SOCIMI (societat immobiliària cotitzada) Veracruz Properties, empresa amb seu a Gandia propietària d’actius immobiliaris en renda i especialitzada en la gestió dels seus centres comercials, ha eixit aquest dijous 26 de juliol a Borsa amb un preu de referència de 32’6 euros per acció, la qual cosa ha resultat d’una valoració dels seus actius de 116 milions d’euros i valor patrimonial de 76,7 milions d’euros. Amb seu social a Gandia, el seu debut en el parquet la converteix en la primera socimi valenciana a cotitzar en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB). La seva cartera inclou 4 centres comercials, 2 centres geriàtrics i una planta d’oficines localitzats a València, Madrid i Còrdova.
Veracruz Properties Socimi S.A. està participada per accionistes de la República Dominicana i de la Comunitat Valenciana. Durant el toc de campana que dóna inici a la negociació de les seves accions, el seu conseller delegat, Salvador Fondeur, ha valorat “l’impuls econòmic d’Espanya en l’últim any i la seguretat jurídica que ofereix aquest país” com els aspectes clau que han determinat el seu interès per invertir a Espanya i, recentment, la decisió de cotitzar en el MAB. “La nostra confiança a Espanya i a la Comunitat Valenciana -que ens ha obert les portes per implementar un model de negocis rendible, comptant amb recursos humans nacionals de primer nivell- ens ha motivat a avançar amb el nostre projecte inversor. Ara volem obrir-nos al mercat nacional -ha continuat-, incorporar nous actius i seguir agregant valor a la nostra cartera actual”, en referència a les importants reformes que s’han iniciat als centres comercials dels quals ja són titulars i gestors.
Pel que fa als nous actius que projecten en el seu pla d’expansió, Fondeur ha avançat que mantindran una estratègia conseqüent amb l’actual, “basada en la prudència com a eix principal i enfocada en actius en els quals ja tenim experiència: centres comercials, geriàtrics i locals d’oficines, atès que la nostra inversió se centra en sectors de creixement atractiu i amb potencial de creació de valor per mitjà d’una efectiva gestió comercial i inversió”.
Veracruz Properties Socimi S.A. va iniciar les seves inversions a Espanya (llavors encara com a fons) amb l’adquisició en 2014 dels centres comercials Plaça Major de Gandia i Xátiva amb la finalitat de rellançar-los comercialment. En 2016 amplia la grandària del fons i inicia un enfocament de diversificació regional amb les adquisicions al juliol dels centres comercials Parla Natura (Madrid) i El Arcángel (Còrdova).
Dins d’aquest rellançament, ha invertit al voltant de 3 milions d’euros en la millora de l’oferta comercial dels seus centres, comptant amb algunes de les principals marques del mercat com Inditex, Primark, H&M, Cortefiel, Pimkie, Orchestra o Mayoral, en el sector tèxtil, i La Tagliatella, Foster’s Hollywood, Pans & Company, 100 Montaditos o Black Turtle en el de restauració.
Al novembre de 2016 s’acull al règim jurídic de SOCIMI, procés que avui té una fita important amb la seva eixida a Borsa en el MAB.
En 2018 inicia una estratègia de diversificació en la tipologia d’actius i adquireix 3 nous immobles. D’una banda, una planta de l’edifici d’oficines situat en el número 60 del carrer Colón de València, tenint per arrendataris a diferents organismes de l’Estat com la Delegació del Govern o el Ministeri de Justícia, i els geriàtrics Sant Joan i El Mas, localitzats a València i Torrent, respectivament.
En aquest moment està immers en una estratègia d’expansió per la qual pretén ampliar a mitjà i llarg termini les seves inversions amb l’adquisició de nous actius que ampliïn i diversifiquin la seva cartera i agreguin valor als seus accionistes.

Et Pot Interessar