26.6 C
Gandia
Dilluns, 4 juliol, 2022

La fusta d’arbres calcinats a Marxuquera són reutilitzades per construir “Espai de fustes”

• Està elaborat amb diversos arbres calcinats a l’incendi de Marxuquera l’any 2018, que s’han recuperat i han estat tractats perquè es mantinguen en bon estat, i amb la màxima seguretat per als usuaris, en el seu emplaçament del Parc del País Valencià.

• S’hi ha fet una tria d’entre 40 arbres i finalment s’han elaborat 74 tocons per a fer un joc d’espiral que arriba al centre a un ‘arbre homenatge’, un cedre que també es va cremar a l’incendi.

La regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, el president de la Junta de Districte de Roís de Corella, Nahuel González, i el Director General de Medi Natural, Daniel Muñoz, acompanyats de membres de l’associació de veïns de Roís de Corella, van visitar divendres passat el Parc del País Valencià on s’han instal·lat els jocs infantils elaborats amb la fusta dels arbres recuperats de l’incendi que va patir Marxuquera en 2018.

Es tracta d’un ‘Espai de fustes’ per als xiquets i les xiquetes elaborat amb diversos arbres calcinats, que s’han recuperat i han estat tractats perquè es mantinguen en bon estat, i amb la màxima seguretat per als usuaris, en el seu emplaçament.

S’hi ha fet una tria d’entre 40 arbres i finalment s’han elaborat 74 tocons (part de la soca que queda fixa a terra després de serrar l’arbre) per a fer un joc d’espiral que arriba al centre a un ‘arbre homenatge’, un cedre que també es va cremar a l’incendi.

Les espècies escollides han estat pinus halepensiscedrus deodara i ficus carioca per a la zona de joc i per als bancs de la zona d’esplai.

fotografies d’Àlex Oltra, Ajuntament de Gandia

Articles relacionats