27.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

La Font d’En Carrós avança per la compra d’habitatge social

– Illueca i l’alcalde de la Font d’En Carrós es reuneixen per a avançar la compra dels habitatges de la localitat les famílies de la qual anaven a ser desnonades

– El vicepresident segon i conseller d’Habitatge assegura que “la millor solució és que l’Ajuntament adquirisca els habitatges a través del pla Adha

– La Conselleria ofereix informació a les persones residents en els habitatges sobre el full de ruta que els permetrà continuar en les seues llars

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, s’ha reunit amb l’alcalde de la Font d’en Carròs, Pablo Puig, per a avançar la compra d’una vintena d’habitatges a les famílies dels quals anaven a ser desnonades el passat 6 de setembre en la localitat. La intervenció de la Conselleria i el Consistori va aconseguir paralitzar l’ordre de desnonament.

Héctor Illueca ha explicat que, després d’estudiar el cas, “la millor solució és la compra dels habitatges de la Sareb per part de l’Ajuntament, a través del pla Adha de la Vicepresidència Segona”. “Es tracta d’un programa d’ajudes als municipis per a l’adquisició i millora d’habitatges”.

“Des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica no dubtem per a donar una resposta immediata que permetrà parar els desnonaments d’aquestes famílies”, ha assegurat Illueca.

A més, el vicepresident ha advertit que “si la Sareb és una entitat pública pagada per tota la ciutadania, no podem permetre desnonaments en els habitatges d’aquesta entitat”, ja que, segons ha explicat, “un desnonament de la Sareb és un desnonament de l’administració i nosaltres som ací per a protegir els drets socials bàsics de la ciutadania, no per a desnonar-la”.

El vicepresident Illueca ha destacat en la reunió el treball que desenvolupa la Unitat Anti Desnonaments de la Conselleria, encapçalada per la directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris, i que ja ha atés més de 2.000 famílies, a les quals se’ls ha donat una alternativa.

De la mateixa manera, ha agraït la coordinació amb l’Ajuntament de la Font d’En Carrós, que ha sigut “essencial per a poder donar una resposta immediata a la situació d’emergència que patien aquestes famílies”. “Un fet que demostra que continuem acostant les polítiques de la Conselleria d’Habitatge als municipis, enfortint els parcs públics municipals per a poder donar respostes més ràpides i arrelades a la realitat de cada localitat”.

Per a això, “estem intensificant totes les normes administratives que tenim a la nostra disposició perquè, en la situació tan difícil que tenim, les famílies tinguen garantits els seus drets bàsics, com és el de l’habitatge”.

Per part seua, l’alcalde de la Font d’En Carrós ha manifestat que la reunió ha sigut “molt productiva” perquè s’ha donat solució a les famílies que anaven a ser desallotjades i “poden estar tranquil·les perquè finalment seguiran en els seus habitatges”.

Full de ruta

En la trobada també ha participat la directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris i, després d’aquest, el vicepresident s’ha reunit amb les famílies afectades i se’ls ha explicat com funcionarà el procediment i el full de ruta a seguir des d’ara fins a la compra de les cases.

L’Ajuntament adquirirà els habitatges amb el finançament de la Conselleria, a través de la Direcció General d’Habitatge i Regeneració Urbana, una vegada el Consistori i la Sareb hagen signat l’acord de compra que superaria el milió d’euros.

Cal recordar que la dotació per a l’actual convocatòria del Pla Adha és de 8 milions d’euros, dels quals quatre procedeixen de fons estatals i altres quatre de la Generalitat. Per a això, aquest pla subvenciona la compra d’habitatges per part dels ajuntaments a través de mecanismes com el tanteig i retracte cedit per la Generalitat, la compra directa per emergència residencial com és aquest cas o els concursos públics d’adquisició.

En 2020 ja es van adquirir 13 habitatges

D’altra banda, Héctor Illueca ha ressaltat que la Conselleria “treballa amb determinació per a acostar les polítiques d’habitatge a la comarca de La Safor” i en el cas de la Font d’en Carròs “estem fent un gran esforç econòmic que aconsegueix una inversió de 2,5 milions”.

En aquest sentit, ha recordat l’adquisició de 13 habitatges el desembre de 2020 per 703.000 euros, 500.000 euros del Pla Conviure per a la reurbanització i modernització de la plaça de Francés d’En Carrós, i altres 112.000 euros en manteniment i rehabilitació d’habitatges del parc públic.

Articles relacionats