LA FISCALIA DEL TS ARXIVA EL CAS «RITALEAKS»

Tot això, precisa fiscalia, «sense perjuí que poguera considerar-se l’existència d’algun dèficit en la justificació d’algun dels viatges, qüestió, la determinació de la qual procediria efectuar-la a l’àmbit de la jurisdicció comptable».

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha acusat este dimarts el president del Govern en funcions i del PP, Mariano Rajoy, d’estar «protegint» i «blindant descaradament» com a senadora territorial a l’exprimera edil d’esta ciutat Rita Barberá, després de conèixer-se la decisió de la Fiscalia del Tribunal Suprem (TS) d’arxivar la denúncia de Ritaleaks.

Ribó ha recordat, preguntat per la decisió de la Fiscalia del Tribunal Suprem d’arxivar esta denúncia, que la Fiscalia de València va decidir obrir diligències d’investigació penal sobre estes despeses i que Anticorrupció va enviar després a Fiscalia del Suprem les diligències obertes per estos fets.

Joan Ribó ha apuntat que la Fiscalia del Tribunal Suprem «no és directament el tribunal» i que esta «depèn orgànicament del Ministeri de Justícia». «La Fiscalia reconeix els fets tal qual són», és a dir, «que el que denunciem està ací» però «passa que canvia el juí de valor respecte a la valoració de la Fiscalia Anticorrupció de València», de «com es presentaven a València» i el que eren fets «possiblement delictius» passen a ser «fets que no siguen delictius», ha exposat.

Ribó ha insistit al «comportament intolerable en política» i «absolutament antiètic» que suposen els fets que denuncia ‘Ritaleaks’ tot i que el fiscal diga «que no és delictiu».

 

Et Pot Interessar