La Fira del Motor de Gandia obri les portes amb bones previsions

La VII Fira del Motor de Gandia ha obert este divendres les portes amb la participació de 17 concessionaris de cotxes amb vehicles nous (més de 20 marques), 4 de vehicles d’ocasió i 6 empreses del món de les motos (al voltant de 12 marques).

L’alcaldessa, Diana Morant; la vicealcaldessa, Lorena Milvaques; la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo; els regidors José Manuel Prieto i Ciro Palmer; el president de l’Associació de Concessionaris de la Fira del Motor, Víctor Moll, i el president de Motoracing Gandia, Toni Pérez, han inaugurat el certamen, que es desenvoluparà fins al 6 de maig pels carrers i places del Centre Històric i el Raval, en 20.000 metres quadrats d’exposició a l’aire lliure entre la plaça Major, Passeig de les Germanies, Plaça Prado, Plaça Tirant i carrers adjacents. També ha visitat el recinte en esta primera jornada el president de la Diputació, Jorge Rodríguez.

La distribució de les marques i concessionaris és molt semblant a la de l’any anterior pel fet que la gent ha començat a identificar marques i espais.

Com a novetat, enguany la Plaça Tirant es dedica al vehicle d’ocasió, ja que participen 2 empreses més d’eixe sector. Com en anys anteriors, la Plaça Major estarà dedicada a les motos, que enguany acull una empresa nova i tindrà una secció per a motos elèctriques. També hi ha un espai d’animació infantil a la Casa de la Marquesa.

L’objectiu és la continuïtat i la consolidació de la Fira, i no tant els grans creixements en vendes, que depenen més de les tendències del mercat. Es tracta de que la Fira siga estable en el seu format i funcionament perquè el sector la considera un estímul importantíssim per a la fortalesa territorial del sector del motor a Gandia. «Altres zones pròximes es van ressentir molt més de la crisi anterior, i hem d’estar en guàrdia per a superar les complicacions futures si un dia arriben. De fet, l’impuls de la Fira del Motor ha assentat el sector, amb quatre grups concessionaris nous i moltes més marques”, ha assegurat la regidora Alícia Izquierdo, qui també valora l’impacte que la Fira del Motor té sobre els sectors d’hostaleria i comerç durant els dies en què se celebra, per la quantitat de gent que visita Gandia o que simplement passeja per a veure els cotxes.

Les previsions enguany són optimistes. A la Safor i les comarques del nord d’Alacant les vendes han augmentat un 20%, un 10% més que la mitjana del mercat estatal de vendes. A més la comarca té el segon parc mòbil més vell d’Europa, amb una mitjana de 12 anys. Si a això se li suma una millora en les facilitats de finançament o nous tipus de compra com el renting o el pagament per ús, o els descomptes que, en el cas dels cotxes, poden superar els 1.000-1.200 €, tot apunta a bones revisionsL’any passat es van augmentar un 20% les vendes, al voltant de 6 milions d’euros. Enguany s’espera créixer en 1 milió d’euros més.

Et Pot Interessar