20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

LA FIRA DEL MOTOR DE GANDIA CALCULA QUE HAURÀ INCREMENTAT UN 10% LES VENDES RESPECTE DE 2015

La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació de Gadia, Alícia Izquierdo, ha assegurat que entre els concessionaris i marques participants de la V Fira del Motor celebrada el cap de semana passat, la satisfacció és generalitzada. Assegura que és massa prompte per a poder posar xifres concretes als resultats de la Fira, però confien en haver satisfet les expectatives de creixement que fa aproximadament un mes posava sobre la taula el representant del sector del motor, Víctor Moll: crèixer al voltant d’un 10% respecte de les xifres de l’any anterior.

 

“Ho sabrem amb més detall en unes setmanes, i farem una altra roda de premsa per a completar aquesta primera valoració inicial immediata: ahir els professionals dels concessionaris estaven treballant a ple rendiment encara, els queda feina per fer en les seues oficines i necessiten una miqueta de calma i descans després de la “marató del motor” d’aquests darrers dies”.

Del que sí tenim informació concreta és de la valoració que la ciutadania i els visitants han fet de la Fira del Motor. S’han realitzat un total de 120 enquestes a persones que passejaven per la zona de la Fira aquest cap de setmana per a conèixer la valoració de la Fira del Motor 2016. Així, l’acceptació i bona valoració de la Fira és unànime: un 97% dels enquestats valoren com a “Molt bona” o “Bona” la Fira, només un 3% respon que li és indiferent i ningú ha contestat en els dos punts més negatius de l’escala de resposta.
La Fira del Motor continua atraient gent de fora de Gandia pels carrers del Centre Històric, tal i com ja ocorria en edicions anteriors. Les enquestes realitzades ens mostren una major intenció de compra de vehicles entre la gent de fora de Gandia que la gent de Gandia (36% d’intenció clara de compra dels visitants front a un 14%), la qual cosa ens duu a pensar que aquest cap de setmana hi ha hagut compradors potencials de vehicles que han vingut a propòsit a Gandia a examinar les ofertes.
Si sumem a la intenció de compra la possibilitat de compra (el 38% dels enquestats totals, 45 persones), podem avaluar les opinions relatives a les ofertes. Més de la meitat dels compradors potencials (56%) han valorat les ofertes com a “Molt bones”, front a altres opinions com “Igual que en el concessionari” (un 13% dels compradors potencials, només 6 persones enquestades). Un 76% dels compradors potencials ha donat la màxima valoració a aquesta iniciativa de l’Ajuntament, front a un 71% entre els no compradors, que també és una xifra molt alta. “Òbviament, serà més útil i indicatiu disposar pausadament de les opinions expertes dels concessionaris i marques i de les xifres reals de venda, però aquesta acceptació per part del comprador potencial és positiva i confirma la tendència d’anys anteriors”.
Les respostes sobre què ha agradat més de la Fira estan principalment relacionades amb la varietat de les marques i models exposats per a la venda (33%), l’ambient (29%) i la ubicació de l’esdeveniment (12%). A la pregunta sobre el que menys els ha agradat només hem obtingut respostes del 36% dels enquestats, i fan referència, precisament, a la contrapartida d’alguns dels aspectes més valorats: l’afluència de gent (8%), la manca d’espai (9%) o el tall dels carrers (5%). “El que per a molts és bon ambient i bona ubicació, per a altres (uns pocs, menys) és massificació i manca d’espai: són les dues cares d’una mateixa moneda, però el balanç global és positiu”.
Entre els suggeriments que ens fan els enquestats estan el de millorar l’animació infantil (6%), ampliar (7%) o canviar (4%) la ubicació o posar música d’ambient (6%). Quasi tots els qui suggereixen modificacions en la ubicació són gent de Gandia i no són compradors potencials, a qui probablement la ubicació dels cotxes dificulta passejar pel Centre Històric durant el cap de setmana. “Creiem que posar música d’ambient (com alguns enquestats ens demanen) podria agreujar eixa molèstia, així que ens inclinem per no fer-ho tampoc en pròximes edicions”. En aquest sentit, hem de dir que més de 50 veïns del Centre Històric han pogut fer ús gratuïtament del Parking Prado durant tot el cap de setmana de la Fira del Motor, “i eixa és la nostra voluntat: maximitzar el potencial comercial de la Fira alhora que minimitzem les molèsties per als veïns del centre de la ciutat”, ha conclòs la regidora de Més Gandia, qui ha anunciat una nova compareixença durant les proximes setmanes amb dades concretes pel que fa a les xifres de venda directa de la V Fira del Motor de Gandia.

Articles relacionats