4.2 C
Gandia
Dilluns, 17 gener, 2022

La Falla Vilanova es refà del dur colp que va patir amb l’artista infantil per al 2022

– La Falla Vilanova fitxa a Jose Gallego per a la falla infantil de 2022 i soluciona el fiasco patit amb l’anterior artista

– Després d’un dur colp i en uns temps difícils per a artistes i comissions, l’artista gandià ha acceptat el repte de plantar en la secció especial de Gandia de la mà de la Vilanova.

Aquest dissabte es desplaçava part de la comissió encarregada de fer el seguiment a les falles al seu taller de Beniarjó per tal de formalitzar l’acord en el qual feia dies que estaven treballant des d’ambdues parts.

Tant l’artista com la comissió mostraven la satisfacció per aquest acord que donarà inici en les falles de 2022 però amb la intenció de poder seguir treballant junts molt més.

L’artista, que mostra la seua satisfacció per tornar a plantar en la seua ciutat natal, assegura estar treballant ja en un esbós que estarà a l’altura de la falla Vilanova, sense descuidar el seu estil propi, espontaneïtat i originalitat. Aquest estil, amb un modelatge únic i atrevit l’han llançat a destacar malgrat la seua joventut entre les categories primera i especial de la ciutat de València i Alacant. El seu original modelat conclou amb una pintura cridanera que fa fàcil identificar les seues obres amb un colp d’ull.

Jose Gallego Gallego (Gandia, 21 de febrer de 1980) planta la seua primera falla a 1998 per la comissió Roís de Corella a Gandia a l’edat de díhuit anys.

La seua producció a València s’inicia amb “Catapumchimpún-mec” a la cruïlla de Sueca-Literat Azorín. Des d’aquest moment fins a l’actualitat la seua carrera s’enlaira fent una gran trajectòria en la primera categoria i després pegant el salt a la secció especial, on aconsegueix el primer premi en l’any 2017 de la mà de Convent Jerusalem.

Pel que fa a les fogueres d’Alacant, debuta amb un primer premi en la secció primera amb la foguera Sant Blai la Torreta. Amb aquesta mateixa foguera, aconsegueix el màxim premi d’especial dos anys després. El 2013 decideix emprendre un nou camí a les fogueres grans, de la mà de Manolo Algarra. En 2014 debuta amb Sèneca Autobusos on aconsegueix 4 primers premis de la màxima categoria als 6 últims anys.

Les seues obres tenen un estil caracteritzat pel trencament de línies i l’estilització de figures amb una pintura de colors cridaners. L’espontaneïtat és part fonamental de les seues creacions. Jose Gallego beu de la font dels artistes clàssics.

Gaudeix molt en el pensament i selecció d’idees jugant a imaginar el resultat final i deixant part del seu treball a la improvisació sense tancar del tot.

Articles relacionats

últims articles