14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

La dissenyadora Eva Nieto elabora el cartell de la Cursa de la Dona de Gandia

cartell cursa dona gandia

La dissenyadora gandiana Eva Nieto és l’autora del cartell de la XII Cursa de la Dóna Delikia de Gandia. Es tracta d’una composició que trenca motles respecte a les anteriors obres i on predomina la tipografia, amb lletres que s’entrellacen en l’aire i per les quals creua una dona, feliç després d’haver participat en la carrera. Un disseny net amb tres colors fonamentals, el blanc per al fons, el negre i el rosa, tot això sense abandonar el logotip de la dona corrent i el cor que s’usa com a emblema des de l’any passat. 
Eva Nieto també ha volgut ressaltar la data de la carrera, 31 de març de 2019, així com el fet que siga la dotzena edició, per entendre que suposa la consolidació de l’esdeveniment. L’altre color utilitzat és el rosa, que també apareix en els “shorts” de la xica, “però no amb una intenció sexista, sinó simplement perquè combina molt bé amb el negre”, matisa Nieto.
El cartell el rematen per davall els logotips dels organitzadors, patrocinadors i col·laboradors de l’esdeveniment, tots ells en negre. “Entenc que algunes marques volgueren eixir amb els seus colors respectius, però si un logotip és bo també funciona bé en negre, i aquesta opció li dóna un toc d’elegància”, explica l’autora. 
Eva Nieto també ha dissenyat el grafisme per a xarxes socials, les borses de la corredora, els dorsals, la samarreta tècnica per al dia de la carrera, gorres, i algunes lones que es col·locaran al costat de l’arc d’eixida i meta. “La samarreta, violeta i amb la marca en taronja fluor, és tan bonica que pot servir per a posar-se-la en un altre moment del dia”, apunta. 
Eva Nieto, llicenciada en Belles arts per la EASD de València, ha treballat en diversos estudis i agències de publicitat. Actualment ho fa com autonóma, amb encàrrecs de diverses marques per a publicacions, catàlegs comercials, “branding”, espais i exhibicions, entre altres. 

Preu reduït fins al dia 19 
Respecte de la Cursa de la Dóna Delikia de Gandia, les inscripcions van començar el passat 28 de gener a un preu de 6 euros (5 euros + 1 euros solidari), que es mantindrà fins a l’última setmana prèvia a la carrera. Així, del 19 al 27 de març pujarà a 10 euros; 8 euros, més 2 euros solidaris. 
Les interessades poden apuntar-se de dues maneres; de forma telemàtica en la pàgina web oficial de la carrera (www.cursadeladonagandia.com) i també en punts físics, establiments situats a Gandia, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Sueca, Dénia, Ondara, Xàtiva i Ontinyent.
I, com cada any, la carrera destinarà 1 euro donat per cada corredora en el moment de la seua inscripció a una causa solidària, que en aquesta edició torna a incidir en la prevenció de la violència masclista, amb el finançament d’un programa pedagògic de xarrades i tallers dirigit a escolars de 4t de Primària.

Articles relacionats