23.4 C
Gandia
Dissabte, 24 setembre, 2022

La Diputació suspén de manera definitiva el seu Circuit de Curses Populars

– La corporació manté per a 2021 les dotze proves en els mateixos municipis que formaven part de l’edició d’enguany

La Diputació de València ha decidit cancel·lar definitivament la XXIII edició del Circuit de Carreras Populares, davant la impossibilitat d’assegurar la celebració de les dotze proves que componien el calendari d’enguany. La corporació provincial s’ha compromés, no obstant això, a mantindre el mateix circuit per a l’any vinent, per la qual cosa els dotze municipis que anaven a acollir les carreres de l’edició actual, podran celebrar en 2021 les respectives proves que formen part del prestigiós circuit, adaptant, en el seu cas, les dates de 2020.

La institució ja havia suspés amb anterioritat les dues primeres carreres d’enguany, la 15K de Massamagrell programada per al 25 d’abril i la Mitja Marató La Vall de Segó, a Benifairó de les Valls, que havia de disputar-se el 9 de maig. Una vegada s’ha confirmat l’extensió de l’estat d’alarma, i vista la impossibilitat de completar el calendari en 2020, el diputat d’Esports, Andrés Campos, ha pres la decisió, després d’una reunió amb membres del seu departament, d’ajornar per al pròxim curs tot el circuit.

Igual que en 2019, la XXIII edició estava formava per dotze proves, la primera d’elles prevista per al 25 d’abril a Massamagrell. Havia de finalitzar el pròxim 18 d’octubre amb la Pujada al Castell de Xativa, després de passar pels municipis de Benifairó de les Valls, Torrent, Gandia, Godella, L’Eliana, Siete Aguas, Utiel, Benaguasil, Paterna i L’Alcudia. Les distàncies eren de 10 quilòmetres, 15 quilòmetres i mitjana marató.

Quant al nombre de participants, l’any passat un total de 225 atletes van aconseguir completar el circuit d’aquella edició, per a això s’exigia finalitzar, com a mínim, 8 de les 12 carreres. Va destacar, així mateix, la participació femenina, que es va mantindre un altre any més per damunt del 20% del total.

Articles relacionats