18.8 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

La Diputació i Fademur premien la trajectòria de sis dones de La Safor

· L’acte ha tingut lloc en la Beneficència on s’han reconegut a dones carismàtiques i emprenedores de Gandia, Oliva, Bellreguard, Barx, l’Alqueria de la Comtessa i la Font d’en Carròs

· Els ajuntaments han sigut els que han proposat reconéixer a l’escriptora Adriana Serlik, la cantant ‘La Maria’, l’emprenedora Daura Salavert, l’hostalera María Donet,  l’artista Maruja Olivares, i la formadora Pilar Gregori

L’acte ha tingut lloc a la sala Alfons el Magnànim de la Beneficència i ha comptat amb familiars de les premiades i representants dels ajuntaments, que són “els que han proposat la candidatura al reconeixement de les seues pròpies veïnes, ja que són els que millor coneixen la realitat dels seus municipis i les referents d’eixe teixit social tan important per a la vida dels pobles”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació.

Entre les dones guardonades hi ha empresàries, científiques, investigadores, farmacèutiques, escriptores, pintores, cantants, professores… Disciplines molt diferents que convergeixen en “la vocació de servei i l’entrega incondicional als seus veïns, incloent-hi el component reivindicatiu i la consciència social que, sense pretendre’l, les ha convertides en líders de les seues comunitats”, ha assenyalat la vicepresidenta Enguix. Les 13 premiades han recollit la seua placa i protagonitzaran la guia que elabora cada any l’àrea d’Igualtat de la Diputació de València.

Les premiades de la Safor

Entre les premiades hi ha sis dones proposades pels consistoris de la Safor. Dora Salavert, de Bellreguard, és una emprenedora i defensora incansable de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Dora acumula experiència i lideratge en iniciatives per a fer front a la violència exercida contra les dones, i la seua labor des de l’Ajuntament de Bellreguard en matèria d’integració i salut li va valdre el reconeixement del Ministeri de Sanitat.

Adriana Serlik va arribar a Espanya en 1975 des de l’Argentina i va acabar instal·lant-se a Gandia en 2005, des d’on ha organitzat 25 certàmens internacionals de poesia, relat i fotografia digital. Compta amb una vintena de llibres escrits i des del consistori destaquen la seua implicació social en la capital de la Safor. En la mateixa línia, María Donet és referent per als veïns de Barx, empresària i propietària del Bar Donet, però sobretot molt activa en l’impuls de projectes i iniciatives per al poble.

María Bertomeu Soria se la coneix popularment com ‘La Maria’, una cantant amb mig centenar de vídeos en Youtube, on triomfen les seues versions de  Lluís LlachExtremoduro o Rhianna. ‘La Maria’ és premiada a proposta de l’Ajuntament d’Oliva, i des de L’Alqueria de la Comtessa el nom triat és el de Maruja Olivares, una artista involucrada en el teixit cultural del poble, amb nombroses obres de brodats, pintura i escriptura que va arribar a compaginar amb la direcció d’una empresa de disseny de mobiliari al costat del seu marit.

Pilar Gregori, de La Font d’en Carròs, tanca la nòmina de dones premiades de la comarca de la Safor. Pilar és referent en la creació d’un model de dona a seguir per a les joves generacions. Des de l’àmbit de la Formació i amb responsabilitats en el consistori local, destaca fonamentalment en la seua trajectòria per estar sempre a la disposició de tots.

Articles relacionats