13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

La Diputació ha invertit a la Safor fins a 2018 un 47% més que en tota l’anterior legislatura

Les inversions que han rebut els municipis la Safor durant la nova etapa de la Diputació de València s’eleven fins als 45,7 milions d’euros, un 47,7% més que el que van percebre durant la legislatura anterior. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha assenyalat durant la roda de premsa que s’ha celebrat a l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna, junt amb l’alcalde, Jordi Juan, que “l’augment dels recursos que arriben als municipis respon a la nova política de la Diputació per a distribuir els seus fons amb criteris d’objectivitat i equitat”.

La vicepresidenta de la corporació provincial ha fet balanç de la nova gestió que s’ha realitzat a la Diputació en l’actual legislatura, i ha explicat que “la nova forma de treballar de la Diputació ha permés que arriben més recursos a tots els Ajuntaments de manera més transparent i amb independència del seu color polític”. Maria Josep Amigó ha afirmat davant de les alcaldesses i alcaldes de la comarca que han assistit a l’encontre que “a la Diputació de València hem anat acabant amb la pràctica dels convenis singulars fins fer-los desaparèixer en l’actualitat”. “Hem passat —ha indicat la vicepresidenta— de 34 milions d’euros repartits d’aquesta manera en 2014, a solament 800.000 en els pressupostos de 2019”

El batlle de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, ha agraït per la seua banda la visita de la vicepresidenta i ha destacat en la seua intervenció que “la diferent manera de treballar d’aquesta Diputació, perquè en aquests anys s’ha implicat al màxim amb els ajuntaments, tant en el seu finançament com en l’impuls de la autonomia de les entitats locals”. Juan ha incidit que “els alcaldes i els responsables locals som qui millor sap les necessitats de cada municipi i no ens agrada anar teledirigits”.

Els municipis de la Safor han rebut en el que va de legislatura 45.751.728,99 euros, a falta de sumar les inversions del proper exercici 2019. Aquesta xifra reflexa un augment del 47,7% en les inversions que va destinar la institució provincial en l’anterior legislatura, un total de 30.972.525,04 euros. En termes d’inversió per habitant, aquesta ha crescut quasi 100 euros i ha passat de 169,60 euros entre 2011 i 2015, a 267,98 euros des de 2015 fins a 2018, la qual cosa suposa un 58% més.

Pel que fa a la partida d’educació pública, els distints programes de la Diputació per a la millora de les escoles públiques d’infantil i primària, així com de les escoletes infantils municipals, han invertit a la Safor 1.694.000 euros. Aquests diners han servit per condicionar 6 CEIPS de la comarca i també per millorar 28 espais educatius municipals de la comarca.

Tres anys de col·laboracions entre administracions

La vicepresidenta de la corporació provincial ha subratllat davant dels mitjans que “la Diputació ha tingut com a primer objectiu seguir les polítiques del Botànic”, la qual cosa s’ha traduït, segons ha afirmat, en la col·laboració amb diferents conselleries per dur endavant inversions en educació o serveis socials.

La Diputació de València ha cooperat amb la Conselleria d’Educació, Investigació i Esports a través dels Plans Municipals de Manteniment d’Escoles de 2017 i 2018, amb el que es subvenciona la millora dels centres públics d’infantil i primària que no s’han pogut acollir al Pla Edificant de la Generalitat, i el Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals de 2018, que destina ajudes als municipis per tal d’adequar i condicionar els centres municipals públics d’educació no reglada (escoletes infantils, conservatoris de música i escoles d’adults).

Articles relacionats