20 C
Gandia
Dimarts, 17 maig, 2022

La Diputació dóna espai a Fitur a una trentena de municipis

La Diputació de València hab tornat un any més a Fitur amb  la seua marca València Turisme i un Patronat que, en el marc de  l’espai ocupat per la Comunitat en la fira de referència en el sector,  aglutina les propostes turístiques d’una trentena de municipis de la  província presents a Madrid.

El  president i la vicepresidenta, Toni Gaspar i Mª Josep  Amigó, han recorregut un a un els espais que ocupen en la fira de  referència del sector turístic per a interessar-se per la seua oferta  i reforçar la difusió de les seues propostes culturals, gastronòmiques  i paisatgístiques, especialment unes platges que la corporació  contribueix a desestacionalitzar.

Gandia ocupava un dels principals espais de l’estand de la Comunitat  Valenciana amb una oferta de sol i platja que es complementa a la  perfecció amb l’àmplia oferta històrica i cultural de la capital de La  Safor, amb la figura dels Borja com un dels grans reclams. L’expositor  gandienc també ha volgut promocionar en Fitur el festival Pirata Rock,  així com el seu plat estrela, la famosa fideuà que ha tingut el seu  propi showcooking.

A escassos metres de Gandia trobàvem l’espai d’Oliva, que a més de  promocionar les seues platges de primera qualitat ha aprofitat el  certamen turístic de referència per a donar a conéixer al món la seua  Mostra Gastronòmica, amb picada d’ullet inclosa a les seues coques  tradicionals, i interessants projectes esportius com el Gran Fons  Alberto Contador i el Campionat Nacional de Kitesurf.

També Xeraco ha portat a Madrid les seues platges, que igual que  altres municipis del litoral valencià tracten d’ampliar temporada amb  nous usos. I Tavernes de la Valldigna, que amb un marc històric  incomparable ha apostat per acostar a l’aparador de Fitur la Cova del  Bolomor, els seus festivals musicals i un plat típic com l’Arròs de  Vigília, que s’ha ensenyat a cuinar en els fogons de la fira madrilenya.

Pla de dinamització
La Safor ha comptat durant la present legislatura amb un dels 11 plans  de Dinamització i Governança Turística posats en marxa per la  Diputació de València, l’Agència Valenciana de Turisme i les  mancomunitats. Uns plans basats en la col·laboració públic-privada que  han servit per a crear una oferta global en diferents comarques amb  productes elaborats que escapen del tradicional sol i platja amb què  tradicionalment s’ha venut el turisme valencià.
Aquest pla, amb una inversió de 900.000 euros i tres anys de  desenvolupament, està donant lloc a un nou producte turístic que vol  posar en valor parteix de la història, així com els diferents  paisatges de l’aigua i el patrimoni mitjançant figures rellevants com  els Borja, els Centelles i Ausiàs March, elaborat per l’historiador  medievalista Frederic Aparisi. També s’ha creat una marca, ‘Safor  Turisme’, dissenyada per Jordi Falgàs, que pretén aglutinar tota  l’oferta tant dels pobles costaners com de l’interior de la comarca.
El pla s’ha elaborat amb professionals de La Safor i ha participat el  Campus de Gandia de la Universitat Politècnica.

Articles relacionats