La Diputació de València hab tornat un any més a Fitur amb la seua marca València Turisme i un Patronat que, en el marc de l’espai ocupat per la Comunitat en la fira de referència en el sector, aglutina les propostes turístiques d’una trentena de municipis de la província presents a Madrid.
El president i la vicepresidenta, Toni Gaspar i Mª Josep Amigó, han recorregut un a un els espais que ocupen en la fira de referència del sector turístic per a interessar-se per la seua oferta i reforçar la difusió de les seues propostes culturals, gastronòmiques i paisatgístiques, especialment unes platges que la corporació contribueix a desestacionalitzar.
Gandia ocupava un dels principals espais de l’estand de la Comunitat Valenciana amb una oferta de sol i platja que es complementa a la perfecció amb l’àmplia oferta històrica i cultural de la capital de La Safor, amb la figura dels Borja com un dels grans reclams. L’expositor gandienc també ha volgut promocionar en Fitur el festival Pirata Rock, així com el seu plat estrela, la famosa fideuà que ha tingut el seu propi showcooking.
A escassos metres de Gandia trobàvem l’espai d’Oliva, que a més de promocionar les seues platges de primera qualitat ha aprofitat el certamen turístic de referència per a donar a conéixer al món la seua Mostra Gastronòmica, amb picada d’ullet inclosa a les seues coques tradicionals, i interessants projectes esportius com el Gran Fons Alberto Contador i el Campionat Nacional de Kitesurf.
També Xeraco ha portat a Madrid les seues platges, que igual que altres municipis del litoral valencià tracten d’ampliar temporada amb nous usos. I Tavernes de la Valldigna, que amb un marc històric incomparable ha apostat per acostar a l’aparador de Fitur la Cova del Bolomor, els seus festivals musicals i un plat típic com l’Arròs de Vigília, que s’ha ensenyat a cuinar en els fogons de la fira madrilenya.
Pla de dinamització
La Safor ha comptat durant la present legislatura amb un dels 11 plans de Dinamització i Governança Turística posats en marxa per la Diputació de València, l’Agència Valenciana de Turisme i les mancomunitats. Uns plans basats en la col·laboració públic-privada que han servit per a crear una oferta global en diferents comarques amb productes elaborats que escapen del tradicional sol i platja amb què tradicionalment s’ha venut el turisme valencià.
Aquest pla, amb una inversió de 900.000 euros i tres anys de desenvolupament, està donant lloc a un nou producte turístic que vol posar en valor parteix de la història, així com els diferents paisatges de l’aigua i el patrimoni mitjançant figures rellevants com els Borja, els Centelles i Ausiàs March, elaborat per l’historiador medievalista Frederic Aparisi. També s’ha creat una marca, ‘Safor Turisme’, dissenyada per Jordi Falgàs, que pretén aglutinar tota l’oferta tant dels pobles costaners com de l’interior de la comarca.
El pla s’ha elaborat amb professionals de La Safor i ha participat el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica.