13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

LA DIPUTACIÓ DESENVOLUPA UN PROGRAMA PER FOMENTAR EL VALENCIÀ A L’AJUNTAMENT DE RÒTOVA

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que per a poder establir pautes de normalitat a l’ús de la llengua, cal pensar també en els serveis administratius dels ajuntaments. Per esta raó, este programa se n’anirà estenent progressivament a altres consistoris valencians amb la supervisió de la Unitat de Normalització Lingüística, ha apuntat.

En este sentit, Cerdà ha remarcat que “cada poble és un món i es tracta de reforçar el que ja fan bé i corregir tot el que es pot millorar”. Alhora, la responsable de l’òrgan ha reconegut que es té una “gran demanda” per part dels ajuntaments petits: “Hem començat en un pla pilot per a intentar establir una línia de treball comú, tot i que el pla s’adequa a la mesura de cada ajuntament”, ha incidit.

Totes estes actuacions han estat acompanyades d’activitats de formació per als funcionaris i tècnics municipals, orientades a l’ús de recursos lingüístics i tecnològics, proporcionar recursos per al llenguatge administratiu, sessions formatives per al personal administratiu i la ciutadania, entre d’altres.

Articles relacionats