15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

La Diputació aprova el Pla d’Inversions per a Gandia

 

• Els ajuntaments dels cinc grans municipis de la província es repartiran un total de 10 milions d’euros

• El pla, aprovat per unanimitat en la sessió plenària de maig, completa la cooperació de la Diputació en l’execució d’inversions en tots els municipis de la província

 El ple de la Diputació de València ha aprovat, amb el suport de tots els grups polítics de la corporació, la convocatòria del Pla d’Inversions per als municipis de més de 50.000 habitants, que en el cas de la província són València, Gandia, Paterna, Torrent i Sagunt.

El denominat Pla d’Inversions +, posat en marxa per l’Àrea de Cooperació Municipal que dirigeix el vicepresident Carlos Fernández Bielsa, està dotat amb 10 milions d’euros a repartir entre els cinc ajuntaments citats.

D’aquesta manera es completen les aportacions de la Diputació per a l’execució d’inversions en la totalitat de municipis de la província, iniciades amb el Pla d’Inversions 2020-2021 en el qual no estaven incloses les cinc grans ciutats valencianes.

“Es tracta d’un pla innovador, un pla de valors que serveix en últim terme per a millorar la vida de la gent, ja que s’aposta per impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides”, afirma el diputat Carlos Férnandez Bielsa.

Els cinc ajuntaments hauran de complir amb dos requisits: haver iniciat expedients tant per a l’elaboració i tramitació d’un Pla Urbà d’Actuació Municipal, com per a l’adhesió a la Xarxa d’Entitats Locals per a desenvolupar els ODS de l’Agenda 2030.

Del total de la subvenció rebuda , almenys, un 30% haurà d’anar destinat a algun dels ODS relacionats amb el sanejament d’aigua, l’estalvi energètic, la innovació i indústria, la sostenibilitat de les ciutats, l’acció climàtica, o la vida d’ecosistemes terrestres.

Dins dels criteris de repartiment dels 10 milions d’euros entre els cinc municipis, es troben aspectes com disposar d’un Pla d’Igualtat Municipal o d’empleats o empleades de l’Ajuntament; disposar d’un portal de transparència; tindre aprovat una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat; o realitzar una recollida de dades relatives a la qualitat de l’aire del municipi.

Articles relacionats