11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

La denúncia de CCOO ha fet complir la llei en les substitucions de personal en el Laboratori de l’Hospital de Gandia

– Aquest sindicat seguirà vigilant perquè es complisca la normativa i la jurisprudència, no sols en les substitucions per baixes o vacances, també per jubilació.

La Secció Sindical de CCOO en el Departament de Gandia ha aconseguit, a través de diversos escrits i denúncies, que de moment la Direcció de l’Hospital Francesc de Borja complisca amb la normativa vigent a l’hora de substituir al personal del laboratori i insisteix que s’ha de seguir el mateix criteri amb les pròximes jubilacions.

Aquest sindicat va denunciar el mes passat la contractació irregular d’una infermera en el laboratori i ara, la direcció rectifica i reconeix que hauria d’haver contractat a un/a tècnic/a especialista de laboratori.

CCOO ha exigit que es complisca la normativa actual, que dicta que durant les baixes, vacances o jubilacions, el personal d’infermeria que treballa en serveis com a Laboratori o Raigs, entre altres, ha de ser substituït per personal tècnic.

Davant les pròximes jubilacions que es produïsquen en el Laboratori en 2020, CCOO recorda a la Direcció que “totes les places que suposen l’exercici de funcions i activitats
pròpies dels tècnics/as superiors de laboratori, han de cobrir-se amb aquest personal”.

La legislació i la jurisprudència adverteixen que cal contractar a tècnics/as especialistes per a qualsevol classe de contracte en el Laboratori. A més, s’incompleixen les instruccions de la Conselleria de Sanitat en matèria de contractació de personal no facultatiu, en les unitats de laboratori i anàlisis clínics, que porten aparellades funcions tècniques qualificades.

Articles relacionats