10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

La Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC obri les inscripcions

• Després del llarg parèntesi per la pandèmia la carrera torna a Gandia diumenge que ve, 21 de novembre, amb eixida i meta en el barri de Corea i una distància aproximada de 6 km.

• Està organitzada pel Club d’Atletisme Safor Teika, amb el patrocini d’ESIC Business & Màrqueting School, i la col·laboració de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor i de l’Ajuntament de Gandia.

Gandia acollirà diumenge que ve, 21 de novembre, la segona edició de la Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC, una prova que va començar la seua marxa a la comarca en 2019, però que en 2020 no es va poder celebrar a causa de la pandèmia. La carrera està organitzada pel Club d’Atletisme Safor Teika, entitat sense ànim de lucre, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia i de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), i el patrocini d’ESIC Business & Màrqueting School.

Després de millorar la situació sanitària i alçar-se bona part de les restriccions, la carrera torna amb un format similar. L’eixida es donarà a les 9.30 hores en la plaça de l’Exèrcit Espanyol, popularment coneguda com ‘el Jardinet’, en el barri de Corea, i recorrerà els principals carrers del centre històric, per a tornar de nou al ‘Jardinet’. La distància aproximada és de 6 km.

La prova està pensada per a treballadors i directius dels diferents sectors productius de la comarca, que podran participar de manera individual o per equips, representant a la seua empresa.

Si es realitza de manera individual, hi haurà dues modalitats; una per a autònoms i professionals col·legiats, i una altra per lliure, per a aquells corredors que vulguen participar, pertanguen o no a una empresa. Respecte dels equips, poden ser de 2, 3 o 4 integrants, tant en categoria femenina com masculina, i fins i tot mixtos. En tots els casos caldrà acreditar un vincle amb l’empresa en els últims sis mesos.

Les inscripcions es van obrir el dilluns passat en la ‘web’ oficial de la carrera. El primer tram, des de 8 euros amb samarreta, dorsal i borsa del corredor, acabarà el 10 de novembre, i el següent serà de l’11 al 17 de novembre. El cronometratge de la prova es realitzarà mitjançant xip electrònic d’un sol ús situat en el dorsal.

L’organització informarà de les mesures sanitàries anticovid que requerisca el protocol vigent en eixe moment.

D’altra banda, l’organització ja està contactant amb les associacions del districte de Corea, com les comissions falleres i la de veïns, perquè també facen seu aquest esdeveniment, i servisca de motor de dinamització del barri. En la primera edició ja es va demostrar l’impacte beneficiós que va tindre en l’hostaleria.

La gestora esportiva del CA Safor Teika, Lidia Belada, va assenyalar que la carrera “servirà per al retrobament, després d’enguany i mig marcat per la pandèmia, on la majoria dels sectors s’han vist afectats i s’han hagut d’adaptar”.

I va afegir que, per a les empreses, “participar en aquesta Cursa també suposa ajudar al tercer Objectiu de Desenvolupament Sostenible marcat per l’ONU, el de garantir una vida sana i promoure el benestar per a tots en totes les edats, o sumar punts per a aconseguir certificats com l’ISO, o el del Sistema de Gestió de l’Empresa Saludable (SIGES)”.

La carrera es presentarà pròximament en un acte públic en Foment de AIC, a Gandia, per a donar a conéixer més detalls, com la samarreta, el circuit i altres novetats.

Una carrera nova

La primera edició es va celebrar el 6 d’octubre de 2019, i va ser tot un èxit, tenint en compte que era la primera vegada que s’organitzava a la comarca una carrera específica per a empreses. Va haver-hi prop de 800 participants procedents d’un centenar d’empreses i un gran ambient de companyonia.

Fotografia Toni Deusa

Articles relacionats