14.1 C
Gandia
Dimecres, 29 març, 2023

La Cursa de la Dona Vicky Foods obri les inscripcions per a la seua catorzena edició

 

 

 

• La carrera, organitzada pel Club d’Atletisme Safor Teika, se celebrarà el diumenge, 23 d’abril, amb eixida en l’avinguda de les Esclaves, a Gandia.

• Les inscripcions estan obertes fins al 18 d’abril, o fins a arribar a les 8.000 participants. El 9 de febrer s’obriran en els punts físics.

• Torna el pla d’entrenaments gratuïts per a arribar a la prova en plena forma física i “La Cursa als Col·legis”.

• El projecte social es dedica enguany a un estudi sobre el càncer de mama metastàtic que lidera l’oncòleg gandià Quino Gavilà en l’IVO.

• La Fundació Vicky Foods anuncia que seguirà vinculada a la carrera en les edicions de 2024 i 2025.

• L’autora del cartell és Isabel Lluch Durà.

El Club d’Atletisme Safor Teika celebrarà la XIV Cursa de la Dona Vicky Foods, a Gandia, diumenge que ve, 23 d’abril. La Cursa està organitzada pel club i compta amb la col·laboració dels Ajuntaments de Gandia i Benirredrà, a més de diverses associacions, com la de veïns de Benipeixcar, entitats esportives i empreses patrocinadores, com Vicky Foods. La carrera torna sense cap restricció i deixant arrere les edicions que van ser més complicades per la situació sanitària.

La carrera va ser presentada en roda de premsa el divendres passat amb la regidora d’Esports, Lydia Morant, el president del CA Safor Teika, Vicent Boscà, el responsable de Relacions Externes i Responsabilitat Social Corporativa de Vicky Foods, José Vicente Castell, i l’oncòleg gandià Quino Gavilà, cap clínic del Servei d’Oncologia Mèdica de l’IVO.

El circuit urbà, de 5,9 km, discorrerà, com sempre, pels carrers de Gandia i Benirredrà. L’eixida serà a les 10.30 hores des de l’avinguda dels *Esclaves i la meta serà en el mateix espai. Hi haurà dos punts d’avituallament; un al carrer Sant Francesc de Borja, enfront de Foment, i un altre en meta. Per a finalitzar l’esdeveniment tindrà lloc un festival aeròbic i lliurament de trofeus. La prova estarà controlada per l’empresa Crono4Sports amb el sistema de xip d’un sol ús.

Lydia Morant va assenyalar que “l’objectiu principal de la carrera és el foment de l’esport femení i això s’està confirmant any rere any, per això des de l’Ajuntament de Gandia estarem sempre donant suport a causes com aquesta”, i va destacar “la gran labor” que fa el CA Safor Teika en l’organització d’esdeveniments esportius, per la repercussió que tenen per a la ciutat.

Vicent Boscà va agrair “a Vicky Foods per estar amb nosaltres aquestes dues edicions, als ajuntaments de Gandia i Benirredrà, a Teika i en totes les empreses que any rere any estan al nostre costat, així com als veïns de Benipeixcar, del Raval, al Gandia Hoquei Club i moltes persones que desinteressadament sempre estan al nostre costat”.

José Vicente Castell va anunciar que la Fundació Vicky Foods “seguirà lligada dues edicions més a la Cursa, la de 2024 i 2025, amb la finalitat que any rere any hi haja més dones que se sumen”, i va afegir que “la repercussió social que té aquest projecte fa que la inversió social de la Fundació Vicky Foods tinga un impacte molt ampli”.

Les inscripcions estan obertes des del 3 de febrer fins al 18 d’abril, o fins a arribar a un topall de 8.000 participants. Les interessades a apuntar-se podran fer-ho de dues maneres; de manera telemàtica en la pàgina web oficial de la carrera (www.cursadeladonagandia.com) i en els punts físics d’establiments col·laboradors, que s’habilitaran a partir del 9 de febrer.

El preu del primer tram serà de 7 euros, que es mantindrà fins a l’última setmana prèvia a la carrera. Així, del 3 de febrer al 10 d’abril serà de 7 euros per corredora (6 euros, més 1 euro solidari); i en el tram de l’11 al 18 d’abril pujarà a 10 euros (8 euros, més 2 euros solidaris).

La samarreta oficial que s’entrega a les participants serà tècnica. El color d’aquest 2023, triat a través de les xarxes socials per votació popular, és el verd. Totes les dones podran comprovar, a través de la “web” oficial, la talla de la samarreta, i si volen personalitzar, ho podran fefins al 30 de març a les 0 hores, amb un cost afegit de 3 euros.

El cartell de la Cursa de 2023 és obra d’Isabel Lluch Durà. És llicenciada en Belles arts i actual gerent de l’acadèmia d’art AD, a Gandia. Actualment, compagina el seu treball com a professora de dibuix i pintura amb el d’il·lustradora. Sota el nom de “Pintar com voler” immortalitza moments especials.

Categories

Les corredores poden inscriure’s de manera individual o bé per equips. En el primer cas s’estableixen sis categories: “absoluta” (totes les participants); “major de 50 anys” (nascudes abans del 23.04.1973), “major de 60 anys” (nascudes abans del 23.04.1963); “major de 70 anys” (nascudes abans del 23.04.1953); “menors de 15 anys” (nascudes després del 23.04.2008) i “locals”.

En la modalitat per equips aquests són els següents: “dues germanes”, “tres germanes”, “mare i filla”, “mare i dues filles”, “àvia, mare i neta”, “sogra i nora”, “dues cunyades” i “tia i neboda”. Cada participant només podrà estar en un equip, que concretarà en el moment de fer la inscripció.

Entrenaments #preparalacursa

Enguany tornen els entrenaments previs gratuïts (#preparalacursa). Estan dirigits a dones de qualsevol edat i condició física. Seran totalment presencials, durant els mesos de març i abril. La majoria seran a Gandia (parc de Joan Fuster), encara que també n’hi haurà a Vilallonga, Oliva, Benirredrà i Tavernes de la Valldigna. Hi haurà samarretes d’entrenament per a totes les participants, i avituallament en cadascuna de les sessions.

El diumenge, 12 de març, hi haurà un entrenament especial a Gandia, amb motiu del 8M, en el qual l’Àrea d’Igualtat de l’ajuntament entregarà obsequis a les participants. El dimecres, 15 de març, serà el tradicional “entrenament faller”; un recorregut per a veure les falles que ja estiguen plantades, amb eixida en la plaça del Prat i final en la plaça *Major, per a acabar amb una recepció a l’ajuntament, i un esmorzar saludable.

Projecte social

La carrera destina des de fa diversos anys una part de l’import donat per cada corredora en el moment de la seua inscripció a un projecte social, relacionat sempre amb la dona. Si l’any passat es va col·laborar amb la investigació de l’esclerosi múltiple, enguany es farà el propi amb el càncer de mama metastàtic, donant suport a un estudi que lidera Quino Gavilà en l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO).Gavilà va explicar que es tracta de conéixer les característiques clínic-patològiques de les pacients amb càncer de mama metastàtic i analitzar la supervivència global.

La Cursa als Col·legis

La Cursa, com fa uns anys, entra de nou en els col·legis per a promoure, juntament amb l’Àrea d’Igualtat, un concurs de relat curt entre l’alumnat de 5é de Primària. Els premis s’entregaran el 8 de març. Fa uns anys, gràcies a l’ajuda del Premi Emprén Esport i el diari Marca es va contar als xiquets en què consistia la Cursa, i en 2019 es va llançar la iniciativa “Superem l’amor romàntic”, de la qual va sorgir un llibre.

‘Ambaixadores’ de la Cursa

A més, la Cursa cerca enguany “ambaixadores”, dones disposades a contar les seues experiències amb aquesta carrera en les xarxes socials (a través de les etiquetes #ViulaCursa i #ambaixadoradelacursa), així com a animar a altres dones a apuntar-se i fer esport. Per a ser “ambaixadora” cal inscriure’s en un formulari en la ‘web’ de la Cursa.

Recollida de dorsals

Els dorsals es podran recollir en la Fira de la Corredora, que s’organitzarà en la plaça del Prat els dies divendres 21 i dissabte 22, contribuint així a revitalitzar aquesta zona. El divendres, de 18.30 h a 21 hores, i el dissabte de 10.30 h a 14 h i de 18.30 h a 21 hores.

Articles relacionats