La Cursa de la Dona de Gandia supera ja les sis mil inscripcions

La plaça del Prado, en el centre històric de Gandia, serà per segon any consecutiu l’espai des d’on es repartiran els dorsals de la XI Cursa de la Dóna Delikia de Gandia. Serà el divendres 20 i el dissabte 21 d’abril, dos dies abans de la carrera, que tindrà lloc diumenge 22 d’abril. La iniciativa s’acompanyarà d’una Fira de la Corredora, en la mateixa plaça, amb nombrosos expositors relacionats amb la dona i l’esport. Este és un dels aspectes de la prova explicats este dijous en una roda de premsa en la qual han intervingut el president del Club d’Atletisme Safor Delikia Sport, Vicent Boscà, com a entitat organitzadora; i les regidores d’Esport i Comerç, Lydia Morant i Alícia Izquierdo, respectivament. 
Un any més s’espera que l’esdeveniment siga multitudinari. A data 12 d’abril ja se superen les 6.000 inscripcions, segons ha avançat Boscà. Per açò, la Cursa s’acompanya d’una Fira de la Corredora, a l’aire lliure, en l’organització de la qual també s’ha implicat el Departament de Comerç. El lliurament de dorsals serà en el Mercat Municipal, amb el següent horari: divendres, de 18.30 h a 21 h, i el dissabte de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 hores. Els organitzadors han recordat l’obligació de presentar el DNI per a poder arreplegar el dorsal. A més, les dones inscrites podran accedir a descomptes i promocions especials que aplicaran les associacions de comerciants.
La carrera discorrerà per un circuit urbà de 5,9 km entre Benirredrà i Gandia. L’eixida tindrà lloc a les 11 hores des de l’avinguda dels Esclaves. La prova estarà controlada per Crono4Sports amb el sistema de xip d’un sol ús. Per primera vegada la samarreta que es lliura a les participants serà tècnica, i no de cotó. El seu color és roig, escollit per les participants a través de les xarxes socials. 
Vicent Boscà ha desgranat algunes xifres de la carrera, que donen una idea de la magnitud que ha aconseguit l’esdeveniment en els últims 10 anys. Per exemple, 400 voluntaris estaran pendents de cobrir els creus dels carrers, repartir borses o de qualsevol altra necessitat, entre ells els de la Associació de Veïns de Benipeixcar o els de el Gandia Hoquei Club. També es reparteixen 35.000 imperdibles per als dorsals, 18.000 botelles d’aigua, 5.000 kg de taronges en meta, entre altres productes, i es necessiten 400 tanques per a tancar part del circuit.

‘Molt més que una causa solidària’ 
El president afirma que de nou la Cursa dedica entre 1 i 2 euros de cada inscripció a una causa benèfica, en aquesta edició a un projecte contra la violència masclista de l’Associació Rosa dels Vents, però ha insistit que la Cursa de la Dóna “no és una carrera solidària, perquè el seu objectiu principal no és eixe, sinó el de fomentar l’esport femení”. No obstant açò, afig que “la inscripció és de les més barates d’Espanya i en canvi és la carrera que més percentatge dedica a projectes solidaris”. Vicent Boscà reconeix que la Cursa només pot tirar endavant “gràcies als col·laboradors, ‘sponsors’ i institucions públiques”. 
Al mateix temps, recorda que, descomptant les despeses que comporta tota la logística, el benefici resultant “repercuteix en l’escola d’atletisme del club, una entitat sense ànim de lucre, amb 650 inscrits en totes les seues activitats, la majoria xiquets, que gràcies a esdeveniments com a est poden practicar esport en la ciutat a preus més rebaixats. Per tant, la Cursa no es fa per a guanyar diners, és un esdeveniment que implica a tota la ciutat i va molt més allà del seu caràcter solidari”, remarca. 
Per la seua banda, Alícia Izquiero destaca que la Cursa de la Dóna “ha traspassat les fronteres d’un mer esdeveniment esportiu per a convertir-se en una festa de l’esport, un moviment que repercuteix positivament en el comerç i en l’hostaleria, per açò l’Ajuntament vol aportar el seu gra d’arena des dels departaments de Comerç, Igualtat i la Regidoria de la Dona”. Com a anècdota, les dues regidores han afegit que elles també estan apuntades per a la cita del pròxim 22 d’abril. Tant les munícipes com el president han agraït la labor que desenvoluparan els voluntaris, Protecció Civil, Creu Roja, i les Forces i Cossos de Seguretat.
Les inscripcions, que van començar a un preu de 6 euros, ja estan en el seu últim tram (8 euros, més 2 euros solidaris), i es tancaran dimecres que ve, 18 d’abril. Encara es poden realitzar en la web (www.cursadeladonagandia.com) i en els punts d’inscripció. 
També s’ha recordat el cicle d’entrenaments gratuïts dirigits per Miguel Ángel García i Ana Savall, que s’han desenvolupat a Gandia i a Oliva en les últimes set setmanes. Precisament, aquest pla arriba a la seua fi aquest diumenge, 15 d’abril, amb una sessió especial a Benirredrà, a les 10 hores en el poliesportiu municipal.
Quant als trofeus, un any més han sigut donats gratuïtament al club per l’empresa de Daimús Bronzes Jordà. A més, com a record de la prova, continuen a la venda en els punts d’inscripció unes polseres commemoratives. L’ornament de les mateixes també ha sigut cedit per Bronzes Jordà i estan confeccionades en el taller de l’Associació de Familiars de Discapacitats Psíquics de la Safor (Asmisaf). El seu preu és de 3 euros. Cada participant tindrà una d’aquestes polseres de regal en la borsa de la corredora.

Premi de Turisme per al 10 K Nocturn 
D’altra banda, Vicent Boscà s’ha referit al reconeixement atorgat recentment per l’Ajuntament de Gandia per fomentar el turisme esportiu al 10 K Nocturn-Memorial Toni Herreros, l’altra carrera popular que organitza el club i que se celebrarà el pròxim 9 de juny. “Estem molt agraïts per aquest premi; en el 10 K, que està inclòs en el Circuit de Curses Populars de la Diputació, participen més de 4.000 corredors que acudeixen amb els seus acompanyants i generen un impacte econòmic considerable en la platja de Gandia”,  comenta. El guardó, juntament amb altres premiats, es lliurarà en una gala dilluns que ve, 23 d’abril, a les 20 hores en el Museu Faller.

Et Pot Interessar