9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

La Cubana torna a Gandia després de 12 anys amb l’obra “Adéu Arturo”

El Teatre Serrano obri novament les portes per a presentar 3 funcions, 21, 22 i 23 de juny, de l’espectacle, “Adéu Arturo”, que porta més de 173.000 espectadors en les 267 funcions que s’han realitzat al llarg de la gira que ha visitat València, Pamplona, Torrelavega, Vitòria, Bilbao, Logronyo, Castelló, Altea, Elx, Elda, Múrcia, Saragossa, Jerez, Màlaga, Sevilla, Càceres, Cadis, Las Palmas de Gran Canaria, Santa Cruz de Tenerife, Alacant, Albacete, El Ejido i Còrdova. I encara falten les visites a Palma de Mallorca, Gijón, Valladolid, Vigo, La Corunya i Madrid per a acabar finalment a Barcelona a la fi de l’any 2020.

Camins rurals El Rabat 1 1

De què va “Adéu Arturo”? Del mateix de sempre: de teatre. Del teatre de la vida. “Sí, és cert, ens repetim “com els lloros”. La culpa d’això la té la nostra “musa” inspirativa que sempre és la mateixa i és un ric “pou sense fons”: el teatre que fem en la nostra vida quotidiana i passa inadvertit com a teatre; aqueix teatre que hi ha al carrer, en els mercats, en els nostres treballs, en la família, amb les nostres amistats i on despleguem els nostres dots interpretatius assistint a “paperots”, festes, noces, batejos, comunions i enterraments. D’això van els nostres espectacles.

“A partir de la mort, a 101 anys, d’Arturo Cirera Mompou, el polifacètic artista conegut internacionalment, nascut a Gandia en 1918 quan el seu pare d’origen català exercia de metge de capçalera a la ciutat, el públic coneixerà el “vertader guió” de la vida d’aquest escriptor, pintor, escultor, col·leccionista d’art, poeta, compositor musical, dramaturg, actor i director gandià. No podem revelar més. El secret i la sorpresa tornen a ser els protagonistes de l’espectacle i el públic el descobrirà en el seu moment. Dir, això sí, que “Adéu Arturo” és un cant a la vida i de com cal viure-la intensament, deixant en evidència totes les convencions socials i “les ximpleries” que ens dificulten poder fer-ho. Una boja comèdia, amb tocs surrealistes i que, com sempre, estarà amanida amb les coses que ens caracteritzen i al més pur estil La Cubana: amb participació del públic, sorpreses, música i molt humor.”

L’espectacle està escrit i dirigit per Jordi Milà, i serà interpretat per: Jaume Baucis, Xavi Tena, Toni Torres, Nuria Benet, Àlex Gonzàlez, Babeth Ripoll, Montse Amat, Toni Sans, Edu Ferrés i Virgínia Melgar.

Articles relacionats