10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

La Corporació municipal visita el Parc Arqueològic del Castell de Bairén

• L’objectiu és conéixer, de primera mà, els resultats del projecte d’habilitació del jaciment arqueològic dut a terme de forma cofinançada junt amb el fons de desenvolupament regional de la Unió Europea (FEDER).

La Corporació Municipal ha visitat aquest matí el Parc Arqueològic del Castell de Bairén amb l’objectiu de conéixer els resultats del projecte d’habilitació del jaciment arqueològic dut a terme de forma cofinançada junt amb el fons de desenvolupament regional de la Unió Europea (FEDER).

A l’acte han assistit l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, junt amb la regidora delegada de Patrimoni Cultural, Alícia Izquierdo, a més dels representants de tots els grups municipals presents a l’Ajuntament de Gandia. La visita ha sigut conduïda per l’arquitecte municipal i director del projecte d’habilitació, Fernando Mut, i l’arqueòleg municipal i director del projecte arqueològic, Joan Negre, a més d’altres tècnics municipals que han participat de la intervenció.

Al llarg del recorregut, Mut ha incidit en els valors ambientals, paisatgístics i històrics que es promouen des del Parc Arqueològic, així com en les obres de consolidació de les estructures excavades a l’alcassaba de Bairén.

D’altra banda, Negre ha destacat tots els treballs arqueològics duts a terme durant les actuacions a tot el Parc Arqueològic, on s’han pogut documentar per primera vegada molts dels espais que fins ara estaven soterrats. També ha presentat a la gent participant algunes de les més destacades peces recuperades durant les excavacions al castell, com ara la plaqueta metàl·lica decorada amb un lleó que ha servit per a crear el logotip del Parc Arqueològic del Castell de Bairén.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats