25.7 C
Gandia
Diumenge, 2 octubre, 2022

La Comunitat Valenciana disposarà de punts de vacunació en 161 municipis

– A més dels espais a València, Alacant, Castelló i Elx, les ciutats de més de 50.000 habitants tindran diferents punts i la resta comptarà amb ubicacions en 145 municipis

– Subratlla l’esforç realitzat per la Generalitat per a reforçar la Sanitat, amb una inversió de 8.150 milions en 2020, la major realitzada fins al moment, segons les dades de la liquidació del Pressupost

– Destaca que la vacunació és el “gran actiu” per a superar la pandèmia i recorda que un total de 100.996 valencians i valencianes ja estan immunitzats i que, fins a aquest dimecres, s’havien administrat 288.735 dosis

El president ha destacat el “full de ruta” que s’ha traçat el Consell per a fer front a la crisi sanitària i econòmica que ha generat la pandèmia no és fruit de la “improvisació” ni de l'”ocurrència”, sinó que obeeix a actuacions adoptades seguint criteris tècnics i a un esforç econòmic sostingut en despesa sanitària sense precedents.

8.150 milions d’euros en 2020 per a Sanitat

S’ha referit en aquest punt a l’ampliació de les capacitats sanitàries gràcies a una inversió en Sanitat de 8.150 milions en 2020, la major realitzada fins al moment, segons les dades de la liquidació del pressupost que el Consell aprovarà aquest divendres.

A més, ha recordat que “cap comunitat ha ajudat tant” als sectors més afectats per la pandèmia com la Comunitat Valenciana.

Puig ha al·ludit a la millora d’indicadors després d’unes setmanes “molt dures”, de manera que la incidència acumulada s’ha reduït un 88%, 12 punts més de reducció que la mitjana d’Espanya, des del màxim d’afectació en la tercera ona.

A més, tal com ha exposat, el nombre de persones amb la malaltia ha passat de 72.000 en els pitjors moments de la pandèmia a 12.356 ara, un descens del 83%. “Desgraciadament, encara hi ha 1.351 persones hospitalitzades”, però “és menys de la meitat” que fa 14 dies, ha puntualitzat Puig, que s’ha referit a més al fet que s’ha reduït un 45% el nombre de persones en l’UCI des de fa dues setmanes.

Puig ha assenyalat que aquestes dades s’han aconseguit gràcies al “magnífic treball” i a l'”esforç enorme” del personal sanitari, i també a la corresponsabilitat de la ciutadania en el compliment de les restriccions establides per a atallar la pandèmia.

Ha assenyalat així que s’ha reduït un 60% el nombre de relacions socials en entorns de risc, per damunt de la reducció a Catalunya o Madrid i amb la major caiguda d’Espanya. A més, segons les dades facilitades pel president, s’ha triplicat el nombre de persones que no tenen relacions socials amb persones fora de casa i el tancament de l’hostaleria s’ha traduït en una reducció de la mobilitat d’un 20%, que ascendeix al 35% a la ciutat de València.

“Rigor, evidència científica i proporcionalitat” han sigut les premisses de l’acció del Govern valencià en tot moment, ha afegit el cap del Consell, que ha destacat la necessitat de ser “extremadament prudents en la desescalada.

Articles relacionats