14.4 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

La Comunitat Valenciana administra ja la segona dosi de la vacuna contra el coronavirus

 

– El procés s’ha iniciat en la Residència Verge del Miracle de Rafelbunyol

– En els pròxims dies rebran la segona dosi les 5.151 persones que van ser vacunades l’última setmana de 2020

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat aquest diumenge l’administració de la segona dosi de la vacuna de Pfizer. Els i les residents i el personal sociosanitari de la Residència Verge del Miracle de Rafelbunyol van ser dels primers a rebre la primera dosi i aquest diumenge quedaran vacunats de la segona. Segons les previsions de la farmacèutica, en un termini de 10 dies, els qui aquest diumenge estan sent vacunats, adquiriran la immunitat enfront de la COVID-19. El nivell d’eficàcia d’aquesta vacuna és del 95%.

Al llarg dels pròxims dies se subministraran les 5.151 segones dosis per a completar el primer cicle de vacunació per a les persones amb les quals es va iniciar el procés el passat 27 de desembre. La previsió és rebre el dilluns 17.550 vacunes, el 58% de les habituals a causa de la incidència comunicada per Pfizer. El dilluns 25, sempre segons les previsions del ministeri, ja es rebran les 30.255 dosis habituals, i en unes setmanes es reposaran les 12.705 dosis que no es manen aquest dilluns, un contratemps que ha obligat a modificar temporalment el pla de vacunació per a garantir que totes aquelles persones vacunades en primera dosi, rebran a temps la segona.

Carmen Gómez ha sigut la primera a rebre la segona dosi de la vacuna de Pfizer en la Comunitat Valenciana. Totes les persones residents del centre Verge del Miracle de Rafelbunyol, “estan animades” i totes aquelles que van rebre la primera dosi volen rebre la segona, tal com ha declarat la infermera Cristina Palacios encarregada aquest diumenge de subministrar-la.

De moment, en la Comunitat Valenciana de la primera dosi s’han administrat en residències i entre personal sanitari 86.927 dosis de la vacuna de Pfizer, un 92,1% de totes les rebudes fins al moment. Per províncies, s’han administrat 11.653 a Castelló, 32.472 a Alacant i 42.802 a València.

Articles relacionats