16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

La Comunitat suma 436 nous contagis de coronavirus i 430 altes

– Sanitat prorroga 14 dies a la ciutat de València la limitació de reunions i les visites a residències

– A València capital, segueixen suspeses les eixides i visites a residències de majors, i no es poden reunir més de 10 familiars o amics

– La Comunitat Valenciana suma 436 nous contagis de coronavirus i 430 altes des de l’última actualització

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat una pròrroga de 14 dies per a les mesures de control sobre la pandèmia que es van adoptar per a la ciutat de València. La decisió s’adopta després d’analitzar els informes epidemiològics sobre la incidència del virus en la capital.

En concret, continuen estant vigents durant dues setmanes més la restricció total de visites i eixides en les residències de majors de la ciutat de València, i l’obligatorietat de limitar reunions familiars o d’amics a un màxim de 10 persones també a València capital.

La decisió s’adopta per a abundar en la contenció i prevenció de la transmissió del virus a la ciutat de València, on es concentra el 33% dels brots, en la seua majoria relacionats amb l’àmbit comunitari.

Barceló també ha reiterat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública continua treballant de manera coordinada amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a fi de crear espais i contextos perquè els menors puguen tornar al col·legi d’una forma segura.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que s’estan implementant mesures de seguretat en aules, espais comuns i transports i que en els pròxims dies s’activarà un número de telèfon al qual la comunitat educativa podrà dirigir-se per a resoldre qualsevol qüestió o dubte que puga sorgir durant l’inici del curs.

Treballem per a combinar el dret a l’educació presencial amb la seguretat per al professorat i els alumnes perquè sabem que no iniciar el curs o evitar la presencialitat aprofundiria més encara les diferències socials entre els xiquets i les seues oportunitats“, ha explicat Barceló.

Dades actualitzades d’incidència del coronavirus

Durant la compareixença, la consellera també ha actualitzat les xifres diàries d’evolució de la pandèmia. La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’última actualització 436 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 22.035 persones. Es tracta d’un creixement sostingut que la consellera ha atribuït al fet que el sistema té major capacitat de detecció de la covid, com a prova el fet que “el 40% dels casos actius són asimptomàtics”.

Per províncies, la distribució és la següent: 41 a Castelló (2.501 en total); 150 a la província d’Alacant (6.898 en total); i 245 a la província de València (12.634 en total). A més, continua havent-hi 2 casos sense assignar.

D’altra banda, s’han donat 430 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 24.188: 3.080 a Castelló, 7.693 a Alacant i 13.377 a València. A més, hi ha 38 altes no assignades.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 332 persones ingressades: 31 a la província de Castelló, amb 3 pacients en UCI; 82 a la província d’Alacant, 15 d’ells en l’UCI; i 219 a la província de València, 24 d’ells en UCI.

D’aquesta forma, en aquests moments hi ha actius 4.849 casos, la qual cosa suposa un 15,88% del total de positius.

D’altra banda, s’han registrat 3 defuncions per coronavirus, per la qual cosa el total de defuncions ascendeix a 1.506 persones: 227 a la província de Castelló, 519 en la d’Alacant i 760 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 785.816, de les quals 644.911 han sigut a través de PCR (10.958 més que ahir) i 140.905 mitjançant test ràpid (502 en l’última jornada).

Aquestes prop de 11.000 proves, en paraules de Barceló, són fruit de “els esforços realitzats en l’increment de personal i en la realització de proves, que estan donant resultat en el control i seguiment dels casos i a determinar també la seua traçabilitat, mantenint els brots controlats. Podem dir que ara arribem als casos positius abans que ells arriben a nosaltres“.

Actualització de la situació en residències

En l’actualitat hi ha algun cas positiu en 36 residències de majors (3 a la província de Castelló, 13 a la província d’Alacant i 20 a la província de València), 8 residències de persones amb diversitat funcional (2 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 5 en la de València) i 4 centres de menors (1 a la províncies de Castelló i 3 a la província de València).

– Residents nous positius: 7

– Treballadors nous positius: 4

– Residents morts: 0

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 5 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 3 a la província de València.

Brots nous

· València: 3 casos. Origen social

· Orpesa: 3 casos. Origen social

· Ontinyent: 8 casos. Origen social

· Benigànim: 15 casos. Origen laboral

· Gandia i Rótova: 4 casos. Origen social

· València: 6 casos. Origen social

· València: 6 casos. Origen social

· València: 5 casos. Origen social

· Dénia: 4 casos. Origen social

· Sagunt: 5 casos. Origen social

· La Pobla de Vallbona: 3 casos. Origen social

· Beniarjó: 5 casos. Origen social

· Gandia: 6 casos. Origen social

· València: 4 casos. Origen social

· València: 4 casos. Origen social

· València: 3 casos. Origen social

· València: 5 casos. Origen social

Articles relacionats