25.3 C
Gandia
Dilluns, 27 juny, 2022

La Comissió Territorial de la Safor del Consell de Participació Social del COR es va reunir a Gandia

L’ajuntament de Gandia va acollir ahir una reunió de la Comissió Territorial de la Safor del Consell de Participació Social del COR, a la qual han assistit alcaldes i regidors de la comarca i representants de diversos col·lectius ciutadans.

El motiu de la convocatòria ha estat presentar el Pla de Gestió del Consorci i la seua adequació al que estableix el PIRCV (Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana) que contempla la construcció de quatre plantes de tractament de bio residus. Dues instal·lacions de mitjana escala a les comarques de la Vall d’Aiora i la Canal de Navarrés i dues de mitjana-gran escala a la Vall d’Albaida-la Costera i la Safor.

La ubicació d’aquestes plantes està condicionada per una sèrie de paràmetres: espais naturals protegits, incompatibilitats urbanístiques, cursos fluvials i zones de servitud, zones amb riscos naturals o terrenys amb pendents acusats, entre d’altres.

El Consell de Participació Social és la representació social i política de les cinc comarques que conformen el Consorci de Residus V5 i que naix amb la necessitat d’obrir i apropar la institució a la ciutadania, fent-la partícip de les decisions que es prenen. L’objectiu és aconseguir la vertebració territorial, que permeta el diàleg i el consens social i polític en matèria de gestió de residus.

Articles relacionats