14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

La Justícia tutelarà la declaració de zona ZAS de la plaça del Castell que aprove el ple de Gandia

La comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia ha remés al ple el dictamen sobre la declaració de zona acústicament saturada (ZAS) de la plça del Castell de la platja de Gandia, on s’acumula una gran quantitat d’establiments d’oci. El ple aprovarà presumiblement el 22 de novembre el dictament, que a la comissió només ha comptat amb els vots a favor del PSPV, en compliment d’una sentència del Tribunal Suprem que obliga a prendre mesures per reduir la contaminació acústica en este zona de la platja. 

El propi tribunal de justícia del que emana la sentència haurà de donar l’aprovació al contingut de la declaració de zona ZAS que isca del ple de Gandia i, a més, revisarà anualment per comprovar l’eficàcia de les mesures.  

El dictamen no només ha comptat amb l’aprovació en solitari del PSPV, amb l’abstenció de la resta de grups, sinó que els socis dels socialistes al Govern local, Més Gandia, eren partidaris de ser més restrictius en l’emissió de decibelis del que es planteja a la proposta que es remetrà al ple. 

El Grup Municipal de Més Gandia havia presentat a la Comissió d’Urbanisme una esmena, que sol·licitava una reducció de l’horari de tancament (de 3 a 2 de la matinada), a la proposta del departament d’Urbanisme sobre en compliment de la sentència que declara Zona Acústicament Saturada (ZAS) la plaça del Castell. Els vots en contra de PSOE, PP i C’S ha impedit la seua aprovació, a pesar de recollir les reivindicacions veïnals històriques.   

“És una llàstima, perquè es tracta d’una esmena que fa justicia a la llarga i costosa lluita veïnal per a que vertaderament es complisca la sentència i es faça compatible l’oci amb el dret al descans de les persones que hi resideixen”.

 

Les Zones Acústicament Saturades, aquelles en què es produeixen uns elevats nivells sonors a causa de l’existència de nombroses activitats recreatives, espectacles o establiments públics, imposa importants restriccions en l’activitat, entre elles la suspensió en la concessió de noves llicencies i restriccions horàries, que en el cas de la plaça del Castell fixa les 3.30 com horari de tancament, d’acord amb les recomanacions dels tècnics municipals. 

L’aprovació al ple de la proposta de declaració de Zona Acústicament Saturada, suposa el final d’un procediment que es reclamava pels afectats en compliment d’una sentència ferma des de fa més d’un any.

Articles relacionats