La Ciutat de les Arts i les Ciències proposa senzills experiments per a fer a casa

– La pàgina web dedicada a l’Umbracle ensenya biomimètica amb exemples pràctics

La Ciutat de les Arts i les Ciències proposa en la secció web dedicada a la botànica de l’Umbracle senzills experiments per a fer a casa aquests dies.

Així, les persones interessades en aquesta iniciativa podran comprovar com es pot moure un fluid sense tocar-lo, simplement creant una diferència de pressions amb un bolígraf, una botella d’aigua i un assecador; o veure, amb l’ajuda d’un globus, arròs, paper, tisores, una cinta mètrica i una calculadora, que l’esfera és la forma geomètrica que permet albergar el major volum amb la mínima superfície.

A més, en les visites virtuals a l’Umbracle es podran apreciar curiositats sobre biomimètica com que les fulles de les palmeres que es veuen allí responen a un peculiar sistema de refrigeració passiva i la majoria de les fruites tenen forma esfèrica per a protegir millor les llavors.

La biomimètica és una disciplina que s’inspira en els dissenys, processos i sistemes naturals per a desenvolupar solucions innovadores en camps com l’arquitectura o l’enginyeria. En aquest sentit, els mateixos edificis del complex són un exemple d’aquesta inspiració en la naturalesa, que es pot apreciar en diversos dels seus detalls constructius.

Les fitxes sobre aquesta disciplina, a més d’explicar un aspecte, fet o raonament de la naturalesa i la seua aplicació biomimètica, proposa una activitat que demostra l’anterior.

Et Pot Interessar