10.2 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

La ciutadania de Gandia ja ha triat les 6 propostes dels Pressupostos Participatius 2020

  • Finalitzen les votacions dels PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE GANDIA 2020
  • El Govern local estudiarà ara amb detall el pressupost de cada projecte per tal de dur a terme el màxim de propostes possibles.

  • Nahuel González, regidor de Polítiques amb la Ciutadania: “Analitzarem totes les propostes guanyadores per tal de veure el pressupost i finalment saber quines són les que s’hi executaran, tenint en compte el pressupost i els filtres de discriminació positiva cap als barris que més dificultat tenen per a guanyar el vot”.

  • Juanjo Giner, director general de Participació Ciutadana: “El factor més nou d’aquests pressupostos ha estat la implicació i la participació de la ciutadania de forma continuada durant 3 mesos. La participació ha estat tant quantitativa (presentant més de 100 propostes i votant massivament, tant en la votació filtre com en la votació final), com de forma qualitativa, elaborant, consensuant, reflexionant i debatent cadascuna de les propostes ciutadanes i dels barris dels pressupostos de 2020″.

El període de votació dels Pressupostos participatius de Gandia de 2020 ja ha finalitzat. Fins ahir, 23 de desembre, més de 3.800 veïns i veïnes de Gandia han participat d’aquesta votació final, que sumat als 2.700 de la votació filtre, demostra “que aquets mecanismes funcionen i que la ciutadania vol votar i prendre decisions col·lectivament. Que en aquests temps de pandèmia la ciutadania participe en millorar la seua ciutat és un orgull per a tot el Govern de Gandia”, ha senyalat el regidor responsable de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González.

Les 6 propostes que han obtingut major suport de la ciutadania han estat:

  1. Reforma del pati del col·legi Benipeixcar- 907 vots

  2. Veterinari per als animals de Gandia que viuen al carrer – 539 vots

  3. Reformes i millores en la Plaça El·líptica- 507 vots

  4. Anella Verda de Gandia. Connexió entre el CAI i al rotonda de Daimús (Primera fase)- 493 vots

  5. Nou espai sociocultural al Centre Social del Raval- 464 vots

  6. Millora del sistema de carrils bici- 447 vots

pptos grafica votacionsTot i això, en els propers dies s’estudiaran totes les propostes que podran dur-se a terme, ja que com a mínim en seran 6, “però -explica Juanjo Giner, director general de Participació Ciutadana-, arribarem al màxim possible en funció del que ens permeta el pressupost”. També es tindrà en compte, segons González “els filtres de discriminació positiva cap als barris que més dificultat tenen per a guanyar el vot”.

Per a Giner, “el factor més nou d’aquests pressupostos ha estat la implicació i participació de la ciutadania de forma continuada durant 3 mesos. La participació ha estat quantitativa presentant més de 100 propostes i votant massivament, tant en la votació filtre com en la votació final), com de forma qualitativa, elaborant, consensuant, reflexionant i debatent cadascuna de les propostes ciutadanes i de barri dels pressupostos de 2020”.

Articles relacionats