24.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

La Casa de la Marquesa acollirà una nova edició del Festival de Guitarra de Gandia ‘Panxa Verda’

– Tindrà lloc del 26 de juny al 4 de juliol, amb un total de set jornades de música, festa i diversió (incloent-hi dins d’aquestes, un concurs internacional de guitarra) que s’iniciaran a partir de les 20 hores

La regidora delegada de Cultura, Balbina Sendra, acompanyada de l’edil de Patrimoni, Alícia Izquierdo, i del director i director artístic del Festival de Guitarra Salvador García ‘Panxa Verda’, David López i Rubén Parejo, ha presentat la XVI edició d’aquest certamen, que tindrà lloc del 26 de juny al 4 de juliol al Saló d’Actes de la Casa de la Marquesa de Gandia.

“Amb l’inici de l’estiu l’activitat musical de la ciutat s’incrementa i ara comença un tipus de programació que és intensa i extensa. El primer dels festivals és aquest que presentem i que des del departament de cultura continuarem potenciant. Aquestes iniciatives són un pilar fonamental per a la nostra política cultural i a més venen carregades de molta qualitat” ha expressat Sendra.

En total, es tracta de set jornades de música, festa i diversió (incloent-hi dins d’aquestes, el concurs internacional de guitarra) que s’iniciaran a partir de les 20 h. S’hi podrà gaudir d’estils diferents relacionats amb el món de l’acústica: des d’elèctrica fins a clàssica.

“Des del departament d’Arqueologia i Patrimoni fem una xicoteta col·laboració. Tot va nàixer d’una proposta de fer un dels concerts al Museu Arqueològic i en aquest cas el VIII Concurs de Guitarra de Gandia serà el que se celebre al MAGa. Vindrà Laura Rausell i ho farà al pati del museu”, ha remarcat Izquierdo.

“És molt gratificant saber que el festival segueix any rere any evolucionant i que, a més, se li afegeixen noves propostes com el concurs de guitarra, que arriba a la seua huitena edició, o els cursos que es faran al matí als que hi acudeix gent amb molt de nivell”, ha afegit Parejo.

La reserva d’entrades es pot realitzar cridant al telèfon 676858647 o enviant un missatge a festivalguitar.gandia@gmail.com. Per a més informació al respecte, es pot consultar el web www.festivalguitarragandia.com.

Independent al festival, també s’ha organitzat un curs que es durà a terme durant els matins de les dates previstes per a les actuacions i que impartiran diferents experts del món de la guitarra. Qualsevol persona interessada, encara pot apuntar-se enviant un correu electrònic a la direcció comentada anteriorment. “Es farà el dia 3 de juliol al Museu Arqueològic de Gandia, hi haurà quatre categories (A, B, C i D) i serà gratuït. Tenim 33 o 34 inscripcions de gent de tot arreu, inclòs Japó o Corea, Itàlia i Portugal”, ha conclòs López.

Consulta ací tota la programació: https://www.festivalguitarragandia.com/

Articles relacionats