30.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

La brutal agressió a un regidor de Compromís a Burjassot ha sigut portada al Senat

– Carles Mulet García, Senador designat per les Corts Valencianes, del Grup Parlamentari Esquerra Confederal, ha presentat la següent pregunta amb resposta escrita al Senta:

denuncia compromisEl regidor de Compromís a Burjassot (València) Àngel Vázquez l’explica “Bona nit. Hui he anat a sopar amb els meus companys de màster. Aquest ha sigut el meu delicte. Aquest i portar els cabells llargs. Quan estava tornant a casa, buscant el meu cotxe. M’he creuat amb dos energúmens que m’han pegat una pallissa al crit de “marica de merda”. M’han agafat entre dues persones i mentre cridaven “marica, asqueroso de mierda“, etc. M’han partit el llavi, les dues celles i les ulleres. Malgrat l’esglai, estic bé. Un xicotet vessament ocular, inflamació del llavi i sang per totes bandes”

Malauradament, aquest tipus d’agressions i delictes d’odi solen ser massa habituals a València, on personatges d’extrema dreta actuen amb total impunitat. Moltes d’aquestes agressions no acaben sent denunciades, i unes altres que sí que queden igualment sense comportar cap repercussió als autors.

El blanqueig mediàtic i polític de cert posicionament intolerant abonen aquest ambient d’odi i d’impunitat.
Per tot això es pregunta:

-Quantes agressions d’aquest tipus té constància durant els últims 5 anys a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana?
– Quines actuacions ha emprés o pensa emprendre el Govern per a erradicar les agressions d’extrema dreta a València?
– Quants elements d’extrema dreta han sigut identificats per les forces policials a València per incidents d’odi i agressions durant els últims cinc anys?
– Quines mesures es pensa emprendre per a resoldre la identificació dels autors d’aquest cas concret?

Articles relacionats