18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

LA BIBLIOTECA CENTRAL DE GANDIA AMPLIA EL SEU HORARI PELS EXAMENS

El regidor delegat de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, Joan Muñoz, acompanyat per la cap responsable de Biblioteques, Toni Ordiñana, han presentat aquest matí l’ampliació horària del servei de la Biblioteca Central de Gandia en aquesta època d’exàmens universitaris.

 

Segons ha informat Joan Muñoz “el servei s’ampliarà del 7 al 27 de gener, es farà a la biblioteca central i de dilluns a diumenge”. La biblioteca central romandrà oberta des de les 9 del matí fins a les 00:00 de la nit, “pretenem facilitar als joves universitaris que estan en període en exàmens que puguen disposar d’un espai per estudiar”.

La biblioteca estarà oberta 15 hores diàries de manera ininterrompuda i durant 21 dies, el que suposa un servei total de 315 hores. Toni Ordiñana ha explicat que “el servei s’amplia per donar suport als estudiants, no per fer el préstec habitual o les devolucions, encara que sí que es manté el servei de wifi per facilitar la tasca dels estudiants”.

El responsable de Biblioteques també va informar que les estadístiques del departament indiquen que la màxima afluència es produïx durant els caps de setmana amb una punta d’estudiants diumenge on visiten l’edifici un total de 300 a 400 persones durant tota la jornada.

El PP considera l’horari insuficient

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Vicent Gregori, ha denunciat que el govern de la ciutat s’ha tornat a oblidar de la seua promesa electoral d’obrir les Biblioteques Municipals 24 hores al dia, els set dies de la setmana. “Al final només obrirà la Biblioteca Central i fins a les dotze de la nit, deixant sense opcions als estudiants universitaris que apuren les seues últimes hores, abans d’enfrontar-se als exàmens”, apunta.

Gregori, ha lamentat que “els socialistes s’han oblidat del que demanaven fa amb prou faenes un any i mig. Sol·licitaven consolidar les 24 hores per a les Biblioteques Municipals en època d’exàmens i el que han fet és eliminar-la”. Gregori ha afegit que “fins i tot l’actual alcaldessa de la ciutat va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament de Gandia perquè el llavors govern del PP obrira les 24 hores la Biblioteca Central, ampliació d’horari en les biblioteques dels barris i habilitar sales d’estudi en l’Alquería Laborde”. En l’anterior legislatura, ha recordat Gregori, el Partit Popular va complir amb la seua promesa electoral i va obrir 24 hores les biblioteques Central, Grau i Benipeixcar en les èpoques d’exàmens tant de gener-febrer com a juny-juliol, arreplegant així les demandes que els joves de la ciutat sol·licitaven.

Finalment, ha recordat que José Manuel Prieto, anterior Secretari General de Joves Socialistes de Gandia i actual regidor de govern, va sol·licitar en la passada legislatura l’obertura de les biblioteques les 24 hores al dia, els set dies de la setmana, i fins i tot van obrir la seu del PSOE perquè els joves pogueren estudiar en ella.

Articles relacionats