17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

La Biblioteca Central de Gandia acollirà l’exposició ’50 anys canviant la història del càncer’

– L’exposició ’50 anys canviant la història del càncer’ s’inaugurarà el dimecres 22 de juny a les 19 h a la Biblioteca Central

– L’objectiu és exemplificar els avanços científics dels últims deu anys que han fet possible abordar totes les fases de progressió d’aquesta greu malaltia

– Liduvina Gil: “Fa anys, parlar de càncer era tabú, però hui en dia la gent ja ha entés que hi ha solució i es pot curar”

La regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada de la presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Gandia, Maribel Codina, ha presentat l’exposició “50 anys canviant la història del càncer”, en commemoració pel mig segle des de la creació de la Fundació Científica d’aquesta entitat. “Fa anys, parlar d’aquesta malaltia era tabú, però hui en dia la gent ja ha entés que hi ha solució i es pot curar”, ha destacat Liduvina Gil.

La mostra pretén il·lustrar els avanços que en els últims deu anys han contribuït a poder abordar totes les fases de progressió del càncer: des de la prevenció fins a la investigació de nous tractament més específics. Consta d’11 panells amb els seus peanys que s’exposaran a la Biblioteca Central a partir del dimecres, 22 de juny, des de les 19 h de la vesprada.

D’entre les troballes més destacades en aquest camp, cal destacar les d’Ezequiel Monferrer i Belén Pastor, dos joves científics valencians. Mentre el primer va descobrir com reduir l’agressivitat del neuroblastoma, la segona va trobar la forma de detectar precoçment els quatre tumors més freqüents (pulmó, colorectal, pròstata i mama). “Hem de continuar invertint en investigació per curar com més prompte millor més càncers diferents”, ha recalcat l’edil.

D’altra banda, recordar que l’associació va recaptar durant l’any 2021 més de 130.000 euros en actes esportius, culturals i socials, juntament amb donacions particulars, per lluitar contra aquesta afecció. Xifres que donen suport a l’enorme implicació i solidaritat de la ciutadania gandiana. “La nostra màxima és millorar la qualitat de vida dels malalts i arribar al 70% de supervivència en 2030”, ha conclòs Maribel Codina.

Articles relacionats