La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV actua diumenge a Potries

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) oferirà un concert diumenge 26 d’agost en la Plaça de l’Ajuntament de Potries, amb motiu de la seua recent declaració com a Capital Cultural Valenciana.
En el concert, en els qual participaran 70 dones músiques sota la direcció de Mercedes Femenía, directora en 2018 de la Banda de Dones, s’interpretaran obres de compositores valencianes de principis del segles XX i contemporànies, així com de compositors actuals que fan referència a la dona, segons ha avançat la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en un comunicat.
La Banda de Dones és una iniciativa de la FSMCV engegada en 2015 amb l’objectiu de “donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles”, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.
El programa de concerts d’agost de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV està compost per: El sospir del moro, pasdoble de Lola Vitòria Tarruella (Villena, 1880-1952); De grana i or, pasdoble d’Ermerinda Ferrari Gonzálvez (Elx, 1887-Alacant 1952); Crides d’art, pasdoble de Lolita Soriano Raga (compositora valenciana de principis del segle XX); Clavariesa valenciana, pasdoble de María Andrés (València, 1910-1992); Deliri, Xe, pasdoble de María Andrés (València, 1910-1992).
Així mateix, interpretaranobres d’Ethelvina Ofelia Rafa (Catarroja, 1910-Madrid 2005); Pilar Mompó Aracil (Alcoi, 1916- 2007); i la pròpia Mercedes Femenía (1972);  Francesca – M.A. Eivissa (1973).

La directora
Natural de Pedreguer, Mercedes Femenía actualment és professora de Llenguatge Musical i Iniciació Primerenca. És directora de la banda de ‘l’Escola Municipal de Música’ de Pedreguer, de la qual és fundadora, i directora convidada de la banda del Centre Artístic Musical d’aquesta mateixa localitat.
Autora del blog d’educació musical www.misolesmusica.com., és titulada com a Professora Superior de Flauta, Professora d’Harmonia, Contrapunt i Composició, Professora de Solfeig i Acompanyament i el Diploma Elemental de Piano.
Ha completat els seus estudis amb anàlisi musical i, en relació a la direcció tant d’orquestra com de banda, s’ha format al costat de reconeguts músics com Enrique García Asensio, Juan Esteban, Manuel Hernández, José Rafael Pasqual Vilaplana, Bert Appermont o Andrés Valero.
Compta amb una llarga com a trajectòria directora de banda. Com a exemple, ha dirigit, entre unes altres, la banda Bankia-Las Provincias en la Gala ‘Premis Valencians per al Segle XXI’, la banda de la Universitat d’Almeria o de Societats Musicals com l’Associació Musical Jalonense de Xaló, la Unió Musical Els Poblets o la del Centre Artístic Musical de Pedreguer.
En 2001 va ser una de les primeres directores a desfilar pel camp de Mestalla al capdavant d’una banda dirigint la del Centre Artístic Musical de Pedreguer i ha sigut directora titular de la Banda Juvenil Las Provincias durant la temporada 2016, seleccionada per la FSMCV i el periòdic Las Provincias.
Femenía és autora de diferents llibres de música com el projecte ‘Flautopía’ (mètode per a l’estudi elemental de la flauta), ‘Mètode Creatiu per a Trombó’ o ‘El Llibre de Solfa’. Al costat d’açò ha sigut l’autora del pasdoble ‘Femme Força’ que va ser estrenat per la Banda de Dones de la FSMCV.

Et Pot Interessar