LA 33 EDICIÓ DE LA UNIVERSITAT D’ESTIU DE GANDIA FARÀ UNA ANÀLISI MULTIDISCIPLINAR DE LES TENSIONS TERRITORIALS

El vicerector de Participació Territorial i Projecció Territorial la Universitat de València, Jorge Hermosilla; el director del Centre de Gandia de la UV, Josep Montesinos, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han presentat este dijous la trenta tres edició de la Universitat d’Estiu de Gandia, amb cursos, tallers o seminaris proposats pels deganats de les diferents facultats de la Universitat de València, Càtedres i Instituts de la mateixa Universitat, a més de les taules rodones de les 8 de la vesprada i les actuacions de la nit al jardí de la Marquesa.
En la roda de premsa l’alcaldessa ha destacat la importància de la UEG i ha recalcat el recolzament del consistori municipal al projecte així com a les relacions la UV.

La UEG és un lloc de trobada dels diversos actors de la nostra societat amb investigadors, professorat, ciutadans, actors econòmics, socials, polítics…El tema de l’organització del territori es presenta des d’una visió integral, multiescalar, universitària, oberta, participativa i innovadora capaç d’establir les bases de les futures estructures de l’organització del territori. Es tracta d’un tema d’actualitat que necessitarà decisions polítiques adaptades “als nous temps” des de les comarques centrals, com a estructura de l’estat espanyol a l’Europa comunitària i la Mediterrània.

Taula redona

En el marc de la Presentació de la UEG2016 i a continuació, ha tingut lloc la Taula Redona “Organització territorial: les Comarques Centrals”, on els participants han reflexionat sobre la qüestió territorial i com alcaldes o representants dels municipis de Gandia, Albaida, Moixent, Teulada,Simat de la Valldigna i Alcoi han donat una visió política des de la realitat dels seus municipis així com la seua visió política respecte a l’estructura del territori.

La Taula ha estat moderada pel Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla que ha estat acompanyat per l’alcaldessa Diana Morant, els alcaldes Josep Antoni Albert i Quilis, alcalde d’Albaida per part de Compromís; Teófilo Fito Martí, alcalde de Moixent com a representant de Ciutadans; Carlos Linares, alcalde de Teulada, en representació del PP; Victor Mansanet, alcalde de Simat de la Valldigna per part d’Esquerra Unida, i finalment la regidora de l’Ajuntament d’Alcoi Naiara Davó per Podemos.

L’alcaldessa de Gandia ha destacat la necessitat de crear un espai conjunt de treball entre tots, cal tindre en conter les noves demandes de les industries, la necessitat de crear noves ofertes adaptades a les noves exigències del turisme…
L’alcalde de Teulada ha destacat la necessitat de millorar les infraestructures de transports i la necessitat de col•laborar amb independència del color polític per al desenvolupament del nostre territori.
Josep Antoni Albert, ha fet ressò de la posada en marxa del Consorci de les comarques Centrals Valencianes…
Teófilo Fito ha parlat de la necessitat de facilitat la burocràcia per a que siga més fàcil el desenvolupament i la millora de les estructures de transport, el tren, coincidint en l’Alcalde de Teulada.
Per a Victor Mansanet, “cal canviar de model de creixement…cal crear una normativa nova. Cal comptar amb el desenvolupament del territori comptant amb les Universitats i millorant les infraestructures”.
I per acabar Naira Davó ha aportat en la seua intervenció la necessitat d’un desenvolupament territorial sostenible, protecció del patrimoni i la creació de sinèrgies de col•laboració.

Et Pot Interessar