13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Josep Antoni Alberola presenta el seu nou llibre “Cabòries (Des)afinades”

– La presentació del llibre “Cabòries (Des)afinades) tindrà lloc el diumenge 19 de novembre, a les18:30 h, a la sala multiús de L’Entusiasta a Benifairó de la Valldigna

Un llibre amb un format ben atípic per a presentar una sèrie de pensaments musicals al voltant de la música. Com explica l’autor, els aforismes són una invitació a la reflexió al voltant de la sociologia de la música, compositors, el fet de ser músic, etc.

El gènere aforístic permet un treball molt acurat no sols en el contingut, també en el llenguatge, sent l’aforisme un terreny fronterer entre l’assaig i la poesia. Una aposta de l’editorial Harkonen per editar en valencià i sobre temàtiques no usuals.

Aquest és el quart llibre en solitari de Josep Antoni Alberola, que fins aleshores havia publicat treballs basats en estudis històrics sobre diferents aspectes o personatges de la música valenciana.

Des de la història de l’ús de la trompa al País Valencià, passant per la història de la música a Xàtiva al segle XVII fins a la biografia, on es barrejava amb un diari d’investigació personal, sobre el pianista i compositor gandià Manuel Climent. Alberola no ha deixat d’estar en actiu com a músic, sent membre del prestigiós Llevant Ensemble. Els lectors també el relacionaran per haver sigut, durant dues legislatures, alcalde de Benifairó.

L’acte està organitzat per l’associació El Gorg i la societat musical L’Entusiasta. Tindrà lloc el diumenge 19 de novembre a la sala multiús de L’Entusiasta.

Articles relacionats