21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Josep Alandete titlla les crítiques del PP al Pla Edificant de falses alarmes i irreals

– Alandete: “Els projectes de l’Edificant segueixen els terminis legals i estan consensuats amb la comunitat educativa dels centres”
– Pep Colomar Cada expedient de contractació té el seu ritme, però la inversió no es perd, perquè és plurianual.

El Vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, acompanyat del tècnic Cap d’Urbanisme, Pep Colomar, ha assegurat que tots els projectes inclosos en el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació per a la construcció, rehabilitació i millora dels centres educatius legals segueixen els terminis legals i els tècnics municipals treballen colze a colze amb les comunitats educatives per introduir millores i necessitats que han anat sorgint. “El Pla Edificant està en marxa, no para, i l’estem dedicant molts esforços des de l’àrea d’Urbanisme, perquè és una prioritat per al govern local i per al Botànic, que invertirà 23 milions a la nostra ciutat. Si l’excusa del PP per a fer una roda de premsa de crítica al govern és l’Edificant, això vol dir que estem fent-ho bé. A poc a poc, es comprovarà com aquestes falses alarmes són irreals, no tenen raó de ser, perquè es veuran les inversions”.

Alandete ha lamentat també que el PP, que ha tingut tota la informació i transparència per part del seu departament, isca en roda de premsa abans de la Comissió informativa d’Urbanisme que es celebrava aquest matí mateix i on tindria resposta tècnica per part dels funcionaris municipals als seus dubtes. El vicealcalde ha posat d’exemple del ‘suposat retard’, el cas del CEIP Benipeixcar. “L’obra de millora no es fa ara, perquè hem acordat esperar a fer-la en període no lectiu i així evitar les molèsties al centre”.

Per la seua banda, Colomar ha explicat que els processos en cada centre són diferents i uns s’allarguen més que altres. “El Pla Eficicant té un caràcter plurianual i la Conselleria d’Educació va adaptant el pressupost anual en funció de l’evolució dels processos de cada centre. Cada expedient de contractació té el seu ritme, però la inversió no es perd, perquè és plurianual”.

Finalment, el PP s’ha abstingut en la comissió informativa.

Articles relacionats