Josep Alandete s’imposa per sorpresa a Alicia Izquierdo a les primàries de Compromís-Gandia

Josep Alandete serà el candidat a l’alcaldia de Gandia que proposarà Compromís en les eleccions de 2019 en haver-se imposat a les primàries a la regidora Alicia Izquierdo, a qui amplis sectors de la formació donaven com a virtual guanyadora de la consulta. Alendete s’ha imposat per poc més del 53% dels vots a Izquierdo. Eren els dos únics candidats a encapçalar la candidatura després de la retirada de Carme Ferrer i Ernest Rodrigo

Alandete s’ha implicat de ben jove en els moviments polítics i socials de GAndia. Va formar part del Col·lectiu Ecològic de la Safor i d’Esquerra Unida de Gandia, integrada el 1983 en la UPV, de la qual va ser secretari local (1987-88). En 2010 l’Assemblea del Bloc li va demanar integrar la candidatura del 2011 en el número 4 i llavors entrà formalment en Compromís, encara que venia col·laborant des del 2008.

En l’àmbit professional, és llicenciat en Filologia Valenciana (1981) així com en Sociologia (2003); també ha cursat estudis d’Econòmiques. En 1983 comença a treballar de professor de Valencià de Batxillerat. Al 1984 n’aprova les primeres oposicions a Catedràtic. Des del 1987 és professor a l’IES Ausiàs March i des del 2002 també ho és de la Universitat Politècnica de València.

En l’àmbit social, ha estat President de l’AV del Centre Històric, membre de la Comissió que impulsa la revisió de la vigent Carta de Participació Ciutadana (2002), que concreta les Consultes Ciutadanes i els Pressupostos Participatius. També ha estat directiu del Gandia Bàsquet i col·laborador com a sociòleg en diversos mitjans de comunicació locals.

Et Pot Interessar