Josep Alandete, «aconseguir que l’Ajuntament de Gandia tinga el bé comú com a únic govern que ens governe.»

Estem poques hores abans que finalitze la campanya, entrarem en el dia de reflexió, podríem avançar-nos i parlar reflexionant de com ha sigut la campanya de Compromís mes Gandia Unida, liderada per vosté com a candidat a l’alcaldia.

Entre altres coses que hem pogut llegir aquests dies, unes paraules d’Ignasi Mora, que deien que vosté havia nascut per a ser alcalde, opina vosté que va nàixer per a ser alcalde o més aviat creu que una alcalde es fa?

Ens fem persones a partir de la relació amb altres persones, no naixem predestinats per a res. Vius en una època, tens unes vivències, vius en una ciutat i t’impliques en els assumptes comuns com un ciutadà interessat a millorar la societat en què vius. Això els ha passat a moltes persones de Gandia com m’ha passat a mi. Després hi ha decisions que et permeten intentar servir als interessos del veïnat de Gandia des de l’Ajuntament com has fet en altres períodes de la vida des del món associatiu com tantíssima altra gent.

Ha mantingut un estat de serenitat, sense estridències, sense entrar en guerres brutes, conciliador. Li costa molt mantindre esta serenitat quan veu, sent o llig com han escomés la campanya altres partits?

No m’ha costat gens. Jo crec que l’experiència i la falta d’ànsia m’ha ajudat molt a mantindre-la. No hem de dependre del que fan els altres. Vaig dir quan vaig ser triat com a candidat que la participació en la vida política no canviaria la meua manera de ser i la veritat és que en esta campanya m’he sorprés jo mateixa en comprovar la tranquil·litat amb què he afrontat estos dies intensos.

Si governa, creu que serà fàcil que la serenitat, el diàleg i la conciliació es puguen establir en el dia a dia de l’ajuntament?

Ho hem aconseguit en campanya i ho aconseguirem en el dia a dia de l’Ajuntament: el diàleg i arribar acords està en el nostre ADN.

En aquests dies de campanya hem pogut constatar que han sigut dies frenètics, centenars de propostes per a tots els sectors i col·lectius, totes de gran valor, però ens agradaria que fera un esforç. Diga quines tres propostes serien prioritàries, d’obligada realització i que haurien de fer-se amb immediatesa?

El Programa d’acompanyament a les persones majors que viuen a soles, 2.000 en total i que serà realitzat per part de voluntariat jove.
El Pla de modernització de les instal·lacions esportives municipals.
I el Pla municipal de suport i acompanyament en l’estudi a l’alumnat en risc d’exclusió social.

Ara entrarem en el torn de preguntes , en les quals algunes s’han de contestar amb el cor:

Ha pensat com li canviarà la vida si aconsegueix l’alcaldia de Gandia. Diga’ns com?

Serà difícil compatibilitzar-la plenament amb el treball que m’apassiona, l’ensenyament. Intentaré en els altres aspectes que canvie el menys possible però és obvi que si he decidit dedicar-nos quatre anys a la gestió de l’ajuntament eixa dedicació ha de ser prioritària. I estem decidits a patir nosaltres perquè ningú no patisca, tampoc les persones que estimem i tenim més a prop.

Està preparat per a suportar la impotència que pot produir veure que les solucions són fàcils, però no es poden realitzar amb rapidesa per la burocràcia que implica.

He estat molts anys en el moviment veïnal i sé el que això significa. Per això des d’abans d’arribar a l’alcaldia tenim clar que cal una figura de Coordinador entre àrees que permeta disminuir les ineficiències de l’Administració i el Govern al mínim. Les reunions periòdiques de les regidores i regidors han de servir per a anar aclarint eixos temes que el veïnat veu amb impotència que no s’acaben de solucionar molt sovint per falta d’eixa coordinació.

Del realitzat durant la campanya quines coses haguera fet d’una altra forma?

Estic content perquè no he deixat de ser jo durant tota la campanya. Sempre es poden fer coses millor però al cap i a la fi el dia té 24 hores i la veritat és que no hem parat.

Com o quines han sigut les que més li han omplit?

L’acte del Serrano on més de 700 persones el van omplir de gom a gom i ens van transmetre l’energia necessària per a portar la campanya amb alegria i responsabilitat.

Finalitzem quin és el seu desig per al dia 26? és obvi, però per obvi no podem de deixar de saber-ho).

Aconseguir la primera alcaldia del canvi però no per gens d’interés personal sinó només per aconseguir que l’Ajuntament de Gandia tinga el bé comú com a únic govern que ens governe.

 

Et Pot Interessar