15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Jose Manuel Prieto demanarà a Renfe solucions als greus problemes de Rodalies

• L’alcalde de Gandia sol·licita una reunió amb el president de Renfe per a buscar solucions als greus problemes de Rodalies

• Prieto: “Les inquietuds dels ciutadans de Gandia que pateixen les cancel·lacions són les nostres, per això aportarem com a ciutat propostes de millora i d’inversió en una línia de tren que és vital”

• El primer edil transmetrà a Isaías Táboas les nombroses queixes que ha rebut de moltes persones que no han pogut exercir drets tan bàsics com són el de l’educació o el treball

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha sol·licitat al president de Renfe, Isaías Táboas, una reunió urgent per tal d’abordar els greus problemes que ve suportant la línia C1 de Rodalies (Gandia-València) i buscar conjuntament solucions que posen fi, de forma definitiva, a aquesta situació insostenible que porten patint els ciutadans de Gandia, La Safor i les comarques del sud des de fa temps.

L’objectiu d’aquesta visita, segons explica el primer edil de Gandia, no és altre que conscienciar de primera mà al principal responsable de Renfe d’aquesta situació, demanant-li al mateix temps “que pose tota la seua obstinació i que destine tots els recursos necessaris per a millorar un servei que, més enllà del caos que s’ha creat durant els huit dies de vaga recents, continua generant protestes per part dels usuaris cada dia per la precarietat del servei. I, més concretament, a les cancel·lacions d’última hora que afecten centenars de passatgers que són informats escassos minuts abans sense donar-los la possibilitat de buscar alternativa per als seus desplaçaments, en moltes ocasions, rutinaris, com anar al metge a València o a estudiar a la universitat”.

Prieto ha reiterat que “les inquietuds dels ciutadans de Gandia que pateixen les cancel·lacions dels trens de Rodalies són les nostres. Per això, anem a traslladar a Renfe els problemes que han de suportar, ja que no es pot deixar sense alternativa als usuaris de la línia C1. Per tant, aportarem com a ciutat propostes de millora i d’inversió en una línia de tren vital per a Gandia, perquè els usuaris de la nostra ciutat i els nostres visitants ho mereixen”.

En aquesta reunió, Prieto també transmetrà a Táboas les queixes directes que nombroses persones, empreses i institucions que li han fet sentir “amb la desesperació i el cansament cap a una entitat com Renfe que no ha sigut capaç d’oferir-los solucions durant els dies de vaga; solucions a un problema de transport que, en algunes ocasions, els ha impedit exercir els seus drets bàsics, com ho són el de l’educació o el treball”, ha apuntat.

Així, l’alcalde de Gandia posarà en coneixement del president de Renfe les greus conseqüències que la vaga de maquinistes de les passades setmanes ha tingut, no sols sobre els ciutadans que resideixen a Gandia i la Safor, sinó sobre tots els usuaris de les comarques confrontants, ja que Gandia és una estació de recepció de caràcter terminal, on finalitza el ferrocarril i no existeix una altra connexió ferroviària amb València situada més al sud de la ciutat.

Contacte permanent amb la Conselleria de Política Territorial

A més de les demandes que l’alcalde ha fet extensives al president de Renfe, l’Ajuntament de Gandia manté converses de forma permanent amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per tal de buscar alternatives que permeten la mobilitat de la ciutadania que ha de desplaçar-se des de Gandia fins a València.

En aquest sentit, Prieto ha traslladat en reiterades ocasions al conseller Arcadi España la necessitat de pal·liar les deficiències que presenta el servei de Rodalies. El primer edil confia en què les seues peticions siguen ateses, donat el volum de viatgers que diàriament es desplacen des de la capital de la Safor fins a València.

Articles relacionats