18.2 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Jordi Sebastià presenta a Benifairó el seu llibre “Un afer europeu”

– L’associació «El Gorg» organitza la presentació del llibre guanyador del Joanot Martorell per al diumenge 24 de setembre.

Naix a Benifairó una nova associació cívica amb el propòsit d’organitzar activitats culturals, mediambientals, socials i patrimonials. Les inquietuds d’una sèrie de veïns els ha emmenat a establir-se legalment per portar aquest projecte endavant. La primera activitat programada, que servirà de presentació de l’associació, és la presentació del llibre «Un afer europeu» de Jordi Sebastià.

Precisament s’ha triat aquesta novel·la per narrar l’origen dels problemes socials i econòmics més greus que pateix Benifairó des de fa moltes dècades: la crisi de la citricultura. Aquelles decisions preses a Europa, que descriu magníficament Jordi Sebastià, han portat a l’abandonament de molts camps, la nul·la rendibilitat de bona part de la producció, la desaparició d’empreses i la venda d’altres a grups d’inversió. Tot junt una desfeta per a l’economia, tant social com mediambiental.

A més d’aquest primer acte, l’associació treballa en l’organització de cursos per a immigrants i refugiats, activitats mediambientals in situ, així com accions per donar a conéixer el patrimoni cultural, no sols de Benifairó, sinó també de la resta de la Valldigna.

Articles relacionats