9.7 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Joaquin Calafat: “les afirmacions realitzades pel portaveu del PP, Salvador Llopis són rotundament falses”

En relació a la informació enviada als mitjans per part del portaveu del Grup Municipal Popular d’Oliva, Salvador Llopis, referida a la pròxima adquisició d’un dron per part del consistori municipal en la qual fa al·lusió a una possible irregularitat administrativa del regidor de Turisme per no haver seguit el procediment legalment establit en la compra d’aquest subministrament, el regidor Joaquin Calafat ha manifestat el següent:

  • La setmana passada el departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva va organitzar un acte en el Saló de Plens del consistori per a explicar a diferents col·lectius de la ciutat, la importància d’adquirir un dron d’unes característiques determinades, les seues funcions, usos i utilitats que pot reportar a tota la ciutadania.

  • En l´acte es va informar de la necessitat que Oliva compte amb un dron d’aquest tipus, ja que és fonamental per a accions de salvament i socorrisme a les platges d’Oliva, accions de vigilància, seguretat i protecció del municipi o per a altres tipus de serveis municipals.

  • El regidor Joaquín Calafat vol deixar clar que “en cap moment s’ha esmentat, ni en aquest acte ni en qualsevol altre moment, que eixe siga el dron que adquirirà l’Ajuntament; ni tan sols que l’empresa que va fer la presentació siga l’adjudicatària del contracte de compra del dron, pel que qualsevol manifestació en aquest sentit realitzada pel Sr. Llopis atenta a la veritat i tergiversa la realitat de les coses”.

  • És evident que, una vegada es decidisca quin és el dron que millor s’adapta a les necessitats dels veïns i veïnes d’Oliva i es recapte l’opinió dels col·lectius socials que participen en aquesta decisió, es procedirà a iniciar el procediment administratiu necessari per a realitzar qualsevol contracte d’aquest tipus tal com estableix la Llei de Contractes del Sector Públic (Llei 9/2017, de 8 de novembre), en pro de la legalitat i transparència de qualsevol contractació pública: reserva de crèdit, elaboració i aprovació dels plecs de condicions tècniques i administratives i un procediment de licitació pública amb totes aquelles empreses interessades a presentar-se a aquesta oferta.

  • Per tot això, el regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Joaquin Calafat vol afirmar que les afirmacions realitzades pel portaveu del PP, Salvador Llopis són rotundament FALSES quan afirma que “s’ha presentat el dron sense haver seguit el procediment legal per a la seua adquisició, botant-es tots els tràmits i cometent una greu irregularitat administrativa”.

  • Ja per a finalitzar, el Sr. Calafat lamenta que l’oposició es dedique més a desvirtuar, malinterpretar i falsejar l’acció del Govern que a ajudar i aportar solucions per “a millorar la situació del nostre municipi i de tots els nostres veïns i veïnes” i, convida al Sr. Llopis i a la resta de l´oposició a treballar tots junts perquè Oliva vaja endavant d´una vegada per totes.

Articles relacionats