JOAN COSTA, MIQUEL À. NOGUERA I PACO GRAU EXPOSEN LA MOSTRA DE FOTOGRAFIES «XAUEN» A ONTINYENT

Museu Arqueològic d’Ontinyentpròxim acull des de dijous passat l’exposició fotogràfica “Xauen, el poble blau”, de Joan Costa, Miquel Àngel Noguera i Paco Grau. Este darrer autor va presentar la mostra i va donar a conéixer els entrebancs del procés seguit pel muntatge de l’exposició i la singularitat del poble marroquí protagonista de la mostra, i dels seus racons, fent a la vegada una comparativa entre la medina de Xauen i Ontinyent, i altres pobles de la contornada en els que, a hores d’ara, conserven els seus barris medievals (possiblement antigues medines). Hi han assistit, entre altres, el regidor de Cultura d’Ontinyent, Àlex Borrell. 

L’exposició està formada per cinquanta fotografies realitzades en la medina de Xauen captades en diferents viatges per tres enamorats de la dita població, que té la peculiaritat d’estar pintada de color blau.

Discurs de la presentació

És per a mi motiu de satisfacció, i em complau, presentar a Ontinyent l’obra fotogràfica dels meus amics Joan Costa, Miquel Àngel Noguera i la meua pròpia, en l’exposició fotogràfica “Xauen, el poble blau”. El material exposat és fruit de diversos viatges a la ciutat de Xauen i més concretament a la seua medina.

Salvant les diferències de superfície entre les dues medines. Xauen és com Ontinyent, però en blau, o Ontinyent és com Xauen en blanc i terra.

Cinquanta-una fotografies preses majoritàriament en la medina de Xauen, són la selecció realitzada pels autors, per a mostrar-los el més representatiu de la que va ser en altre temps ciutat sagrada, instantànies de carrerons, places, placetes, portes, finestres …

Les llindes de les portes adornades amb algepseria treballada, sempre amb el color predominant, són de qualsevol tipus i formes remarcades amb blavet per a evitar que entren els mosquits a la casa, a més dels mals esperits.

La sensibilitat de cadascú fa que, una vegada vista l’exposició, coneguen un poc millor la medina de Xauen per mitjà d’esta selecció de fotografies, feta per tres enamorats de Xauen i dels seus racons. Desitjosos de tornar a la tranquil·litat de la medina, embadalits amb la seua plaça i satisfets de poder mostrar-los la nostra particular visió d’este emblemàtic poble blau.

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana celebren l’Assemblea General