15.4 C
Gandia
Dijous, 8 desembre, 2022

Joan Baldoví reclamarà inversions als pressupostos generals per solucionar la regressió de les platges de la Safor-Valldigna

– Joan Baldoví, diputat al Congrés per Compromís ha estat aquest dilluns a la comarca de la Safor-Valldigna per reclamar solucions definitives per a les platges que cada vegada pateixen de forma més greu els temporals.

Platges com la Goleta de Tavernes de la Valldigna, la de Bellreguard i Guardamar de la Safor que encara no s’han recuperat de la Glòria, continuen necessitant una solució definitiva per a la regressió que estan patint.

Com ha manifestat Baldoví, “la solució no depén d’agafar arena d’un lloc i portar-la a un altre, ja que quan fa el mínim temporal se la torna a emportar”. “A hores d’ara ens trobem que l’última reposició d’arena que es va fer a les platges de Tavernes i Bellreguard el passat mes de juny no ha servit per a res i ja es troben altra vegada sense arena”.

És per això que estan tornant a traure arena de la platja de Xeraco. Aquesta vegada de la desembocadura del riu Vaca, d’una zona LIC i ZEPA (zona d’especial protecció ambiental), on no s’ha permés posar un xiringuito aquest estiu i ara estan entrant vora 200 camions de gran tonatge al dia.

Davant d’aquests fets, Baldoví ha assenyalat que “demanarem que els pròxims pressupostos generals de l’estat contemplen una partida d’inversió per tal de solucionar de forma definitiva la greu regressió de les nostres platges“.

Baldoví ha estat acompanyat per la portaveu comarcal per Compromís de la Safor-Valldigna i regidora de Xeraco, Jacinta Rubio, l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi Gonzàlez, l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, i regidores i regidors de Tavernes, Guardamar de la Safor i Xeraco.

Articles relacionats