20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Ivan Gomar es va enfrontar amb l’elit del ciclocròs europeu en un duríssim circuit

El ciclista de la Font d’en Carròs, Iván Gomar va haver de conformar-se amb el lloc 57, en el campionat d’Europa de ciclocròs en categoria júnior, celebrats a la muntanya de Col du Van als Països Baixos.

Gomar va provar per primera vegada el fang holandés i igual que la resta de l’expedició espanyola es van mantindre per darrere dels grans especialistes d’aquest esport en una jornada amb molt de fang i una duríssima pendent.

El belga Aarón Dockx actual número u mundial va ser el millor però entre els deu primers tots eren ciclistes centreeuropeus, el primer espanyol va ser Raúl Mira en el lloc 44, seguit de Ricardo Buba i Pablo Calvo.

Després de la finalització de la carrera, el seleccionador nacional, Pascual Momparler de Castelló de la Ribera apuntava “que ha sigut una bona experiència per a aquests joves que s’han donat colzades entre els millors del món”.

No obstant això s’ha constatat que per a estar a l’altura d’aquests corredors experimentats cal tractar-se no sols una vegada a l’any sinó moltes vegades i per a això la Federació Espanyola ha de fer alguna escapada de manera habitual de no fer-se així no es poden demanar gestes.

Ciclocròs de Karratza i Llodio

Aquest cap de setmana coincidint amb el campionat d’Europa, s’ha celebrat al País Basc dues noves proves de la Copa d’Espanya en Karratza i Llodio.

En aquestes dues proves hi ha hagut un bon nombre de corredors de La Safor amb resultats molt diversos en les dos cites a causa del fang acumulat on l’expedició estrangera ha marxat de ple amb quasi tots els triomfs.

Ciclocros 1En l’última cita celebrada en Karratza aquest passat diumenge, Marc Mestre va ser el millor classificat en la categoria júnior en el lloc 12, mentre que Jordi Fournies va ser 26, Joan Vitòria 84 i Alejandra Puente la 46 però en una carrera on estaven també les de categoria elit i sub-23 en dones.

La categoria sub-23. que també estaven classificats els elits, Joan Fraile Llacer va ser el 36 mentre que la seua germana la 41. En categoria cadet van estar Aitana Calabuig 15 i Laia Canet 16.

Articles relacionats