13.5 C
Gandia
Dilluns, 17 gener, 2022

Ivace Energia destinarà 2,38 milions d’euros per a facilitar la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

 • El termini de presentació de sol·licituds es prolongarà fins al 31 de desembre de 2019
 • La unitat d’Energia de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, destinarà 2,38 milions d’euros en 2019 per a facilitar la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics
 • Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes tant particulars com empreses i entitats de la Comunitat Valenciana i el termini per a presentar les sol·licituds romandrà obert fins al 31 de desembre de 2019
 • Pel que fa a la quantia de l’ajuda, en el cas de particulars, comunitats de propietaris i entitats, es donarà una subvenció del 40% del cost i per a les empreses l’ajuda serà del 30% amb una ajuda màxima per beneficiari de 100.000 euros.
 • Juntament amb les ajudes a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics, la convocatòria també preveu subvencions del 30% del cost per a la implantació de sistemes de bicicletes elèctriques públics o ben restringits a l’àmbit d’empreses o polígons industrials
 • Aquesta línia d’ajudes que s’emmarca en el Pla Moves, els fons del qual procedeixen del Fons Nacional d’Eficiència Energètica, constituït amb aportacions procedents de la tarifa elèctrica, és a dir, els consumidors i creat a instàncies de la Unió Europea perquè els estats contribuïsquen a la transició energètica.
 •  
 • Per a la directora general de l’Ivace, Júlia Company, el foment de la mobilitat urbana sostenible “implica donar prioritat a les maneres de transport més netes i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics”.

  Al seu judici, aquest tipus de vehicles “encara tenen dificultats per a imposar-se en el mercat respecte als vehicles de tecnologies convencionals i és necessari incorporar ajudes que animen a la seua adquisició”.

  Així, seran actuacions subvencionables els sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics, tant en la modalitat d’adquisició directa com d’operacions de finançament per renting, així com la preinstal·lació elèctrica per a recàrrega de vehicle elèctric en comunitats de propietaris. La infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics podrà ser tant pública com privada i l’ús podrà ser privat o públic.

  Ajudes vehicles elèctrics

  Cal recordar que, al costat d’aquestes ajudes, el passat 30 de maig Ivace Energia va obrir el termini per a acollir-se a les ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics de les quals poden beneficiar-se particulars, entitats i empreses.

  Les ajudes varien en funció del tipus de vehicle adquirit i del sol·licitant. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles.

  Així, per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats, les ajudes ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes aquestes ajudes són de 4.000 i 2.300 euros, respectivament.

  Les ajudes per a l’adquisició de motocicletes elèctriques pures són de 750 euros, tant per a pimes com particulars i entitats, i de 700 euros per a les grans empreses. Per a furgonetes i camions, les ajudes van des dels 4.000 als 15.000 euros.

Articles relacionats

últims articles