INTERSINDICAL DEMANA UNA AUDITORIA DE TOTES LES EMPRESES PÚBLIQUES VALENCIANES DES DE 1983

Des del sindicat han manifestat que els responsables polítics han parlat de la reestructuració del sector públic empresarial, “de la mala gestió de l’anterior govern, dels sobrecostos, de fer una auditoria de les empreses”. En aquest sentit, han exigit aquesta auditoria de la gestió del conjunt de les empreses públiques “des de l’any 1983, en què es van fer les primeres eleccions autonòmiques valencianes, per a esbrinar com s’ha gestionat els diners dels valencians i depurar les responsabilitats polítiques”.

Des d’Intersindical han assegurat coincidir amb el Consell “en què fa falta que tot el pes de la llei caiga sobre els responsables polítics, directius de les empreses i membres dels Consells d’Administració i que, aquests, retornen els diners de la corrupció”, per al que consideren necessària aquesta auditoria ciutadana del deute i de la gestió de les empreses, “portant als tribunals a les persones responsables”.

En aquest sentit, han assenyalat que el govern autonòmic “faria bé en cessar a tots els directius que han tingut a veure amb la gestió de les empreses públiques durant els mandats anteriors i nomenar altres persones tenint en compte els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat”.

“Ara bé, generalitzar-los a tota la plantilla de les empreses públiques és inadmissible i intolerable atés que aquesta va acudir, en la majoria de casos, a convocatòries públiques i va haver de superar les proves que se li van sol·licitar per a accedir als llocs de treball. A més, -han manifestat- la immensa majoria dels treballadors d’aquestes empreses, porten durant anys anant cada dia al seu treball i complint les seues obligacions amb correcció i professionalitat”, han destacat.

Compromís titlla de cínic al PP per demanar ara la clàusula de salvaguarda dels cítrics